Αποκαλυπτική ακρόαση φορέων στη Βουλή

0

Του ΧΡΗΣΤΟΥ Ν. ΚΩΝΣΤΑ

Να μην ξεπουλήσουμε τις επιχειρήσεις στους ξένους. Να μη δώσουμε κίνητρα σε καρχαρίες του διεθνούς κεφαλαίου. Να μπλοκάρουμε τις επενδύσεις στην Ενέργεια, τις Υποδομές, την Τεχνολογία και τον Τουρισμό γιατί είναι ιδιωτικές και δεν «εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον».

Πριν λίγες μέρες, συνεδρίασε η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή επί ενός νομοσχεδίου που ρυθμίζει θέματα Μεταφορών.

Στο πλαίσιο αυτής δημοκρατικής, κοινοβουλευτικής διαδικασίας εκλήθησαν –όπως επιβάλλεται- να καταθέσουν τις απόψεις τους οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματικοί και κοινωνικοί φορείς.

Ανάμεσα σ’ αυτούς ήταν και ο Πρόεδρος του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αθηνών ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος αλλά και ο εκπρόσωπος της εταιρείας Βeat Νικόλας Δρανδράκης.

Ελάχιστη σημασία έχει για τους αναγνώστες, η χαώδης διαφορά αντιλήψεων μεταξύ των δύο ανδρών που εκπροσωπούσαν δύο διαφορετικούς επαγγελματικούς φορείς, δύο διαφορετικούς κόσμους και αντιλήψεις.

Τρομακτική όμως ήταν η άγνοια των Ελλήνων βουλευτών, των Υπουργών, των εκπροσώπων του Ελληνικού Λαού για τις βασικές έννοιες της σημερινής οικονομίας.

Πανικό προκαλούν οι ερωτήσεις και τοποθετήσεις συγκεκριμένων βουλευτών που αγνοούσαν τη διαφορά μεταξύ δανείου και επένδυσης, μεταξύ κύκλου εργασιών, εσόδων, φορολογίας και κερδοφορίας.

Άνθρωποι που δεν καταλαβαίνουν πως στην Βρετανία για να ιδρύσεις μια επιχείρηση χρειάζεσαι 2 ώρες αλλά στην Ελλάδα 2 μήνες δεν είναι αρκετοί για να ξεκινήσει η διαδικασία.

Ο κίνδυνος για της Ελλάδα είναι τεράστιος.

Μια χώρα με αυτιστικούς πολιτικούς που νομίζουν ότι χαϊδεύουν τα αυτιά των ταλαιπωρημένων πολιτών, λέγοντας ανοησίες τις οποίες ουδείς ακούει πραγματικά γιατί παντού κυριαρχεί η οχλαγωγία, ο θόρυβος της θυμωμένης μάζας, δεν έχει μέλλον.

Στην Ελλάδα της κρίσης δεν κυριαρχεί η μετριότητα αλλά η αθλιότητα.

Αμόρφωτοι βουλευτές ξεστομίζουν ανόητες κορώνες χωρίς να έχουν συναίσθηση της ευθύνης που τους βαραίνει. Έχουν ορκιστεί «πίστη στο Σύνταγμα και τους νόμους» αλλά τους υποτάσσουν στις ιδεοληψίες και τον λαϊκισμό.

Δεν διατυπώνουν προτάσεις αλλαγής αλλά επεξεργάζονται συνωμοσίες για τη συντήρηση του φαύλου καθεστώτος που μας οδήγησε στη καταστροφή.

Το Ελληνικό Κράτος χρεοκόπησε. Υπάρχουν όμως σήμερα πολιτικές δυνάμεις, με χιλιάδες απελπισμένους χειροκροτητές, οπαδούς και συνοδοιπόρους που πιστεύουν ότι το πρόβλημα της ανεργίας θα λυθεί με εργοδότη το χρεοκοπημένο Κράτος και με επενδύσεις από το υστέρημα του φορολογούμενου πολίτη.

Αντί να δημιουργούμε σύγχρονα θεσμικά πλαίσια που να ενισχύουν τη διαφάνεια και τον ανταγωνισμό σε κάθε πτυχή της οικονομικής δραστηριότητας, προσπαθούμε –ακόμη και σήμερα, μετά από όλα όσα έχουμε ζήσει- να διατηρήσουμε τον κρατισμό και τη φαυλοκρατία.

Πως θα υπάρξει ανάπτυξη, νέες θέσεις εργασίας και εκσυγχρονισμός της οικονομίας αν δεν προσελκύσουμε μαζικά κεφάλαια, επενδυτές και ιδέες από το εξωτερικό;