Στην αποκάλυψη ότι ο περιβόητος ειδικός λογαριασμός που είχε εξαγγείλει ο πρώην Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για την κατάθεση 5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ ως εγγύηση στους δανειστές για την τριετία 2020-2022 με στόχο τη συμπλήρωση της δέσμευσης για 3,5%  πρωτογενών πλεονασμάτων κι άρα τη μείωσή τους, ουδέποτε άνοιξε και δεν εγκρίθηκε ποτέ από το Eurogroup, προχώρησε από τη Βουλή ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, τονίζοντας παράλληλα ότι η συζήτηση για τη μείωση των πλεονασμάτων ωριμάζει πλέον και έχει ήδη ξεκινήσει.

Μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων για το προσχέδιο του προϋπολογισμού 2020, ο κ. Σταϊκούρας κατηγόρησε την απελθούσα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για αναξιοπιστία,  υπενθυμίζοντας  ότι η εξαγγελία του πρώην Πρωθυπουργού για το άνοιγμα του ειδικού λογαριασμού έγινε τον περασμένο Μάιο στο Ζάππειο με τη δέσμευση ότι σε λίγες ημέρες θα γινόταν η κατάθεση του ποσού στον λογαριασμό, αλλά έκτοτε αγνοείται.

«Σας λέω ευθέως ότι λογαριασμός δεν υπάρχει. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών δηλώνουν άγνοια. Ο Πρωθυπουργός έδωσε εντολή, άνοιξε δήθεν λογαριασμός και λογαριασμός δεν υφίσταται. Και κάτι ακόμα. Είμαι στο Eurogroup και στο Ecofin. Ουδείς εκ των εταίρων συμφώνησε σε κάτι τέτοιο και ουδέποτε έγινε συζήτηση επ’ αυτού», υπογράμμισε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here