Στα αυτονόητα αναφέρθηκε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, αναλύοντας τις γεωπολιτικές εξελίξεις που απειλούν την Ευρώπη και τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις.

«Τα αιτήματα είναι κοινά, πρέπει να ορθώσουμε ανάστημα για στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης…» ήταν το μήνυμα του επιχειρηματία, ο οποίος, με την ιδιότητα του προέδρου της Eurometaux, άνοιξε με συνέντευξή του τις εργασίες του Συνδέσμου, ενόψει των ευρωεκλογών: “Row Materials 2030 – A rallying call for European resilience”. Με κεντρικό άξονα το πάγιο αίτημα για τη διαμόρφωση μιας αποτελεσματικής βιομηχανικής στρατηγικής για την ΕΕ, κάλεσε την Ευρώπη να γίνει πιο τολμηρή αλλά και πιο αισιόδοξη, ώστε να συνεχίσει να βρίσκεται στην αιχμή των διεθνών εξελίξεων. «Εμείς θα κάνουμε ό,τι πρέπει» σημείωσε, χαρακτηριστικά, για να προσθέσει ότι απαιτείται και η ευρωπαϊκή στήριξη. Ειδικά σήμερα, που η Mytilineos σχεδιάζει μια μεγάλη επένδυση για την παραγωγή γαλλίου, που θα καλύψει τις ανάγκες της ΕΕ.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι η εταιρεία έχει ήδη υποβάλει αίτηση στο Ταμείο Καινοτομίας για 350 εκατ. ευρώ για τρία κρίσιμα υλικά (γάλλιο, βωξίτη, αλουμίνιο).

ΑΠΟ ΧΡΗΜΑ WEEK

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ