Δεν τα κατάφερα να πάω στη χθεσινή Συνέντευξη Τύπου της Quest Συμμετοχών λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Μου είπαν ότι ήταν εντυπωσιακή. Παρούσα φυσικά και η αντιπρόεδρος, Έφη Κουτσουρέλη και όλα τα ανώτατα στελέχη διοίκησης του Ομίλου.  

Αυτό όμως που συγκράτησαν οι συνεργάτες μου από όλη την παρουσίαση, ήταν η απροσδόκητη συζήτηση που ξεκίνησε ο ίδιος ο κ. Θεόδωρος Φέσσας για την επικείμενη διαδοχή του.

Κάποια στιγμή στην αρχή της παρουσίασης ο κ. Φέσσας δήλωσε:

  • έχει έρθει η ώρα να περάσει η σκυτάλη στην επόμενη γενιά και στους μάνατζερς

ώστε να απολαύσει κι αυτός τη διαδρομή ως απλός μέτοχος.

Τότε ήταν που χτύπησε για πρώτη φορά επίμονα το τηλέφωνό μου.

Λίγο αργότερα η καρδιά των συνεργατών μου ξαναμπήκε στη θέση της.

Ο ίδιος ο κ. Φέσσας -μου είπαν ότι- δήλωσε πως θα παραμείνει Πρόεδρος στον Όμιλο και όταν ρωτήθηκε συγκεκριμένα, ανέφερε ότι μετά τον Μάιο του 2020 -που τελειώνει η νυν θητεία του στο ΣΕΒ– θέλει να ξεκουραστεί

Κατά τα άλλα, η Quest Συμμετοχών συμπλήρωσε ήδη 38 χρόνια παρουσίας στην Ελληνική αγορά. Η δραστηριότητα της εκτείνεται σε 5 κλάδους, συναφείς με τον χώρο της τεχνολογίας, 8 θυγατρικές με παρουσία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Απασχολεί 1.600 εργαζόμενους. Ο όμιλος Quest στοχεύει σε έσοδα 600 εκατ. ευρώ έως το 2021 και στο διάστημα 2018-2021 δρομολογεί επενδύσεις ύψους 80 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Φέσσα, με βάση και την εμπειρία του ως προέδρου του ΣΕΒ, στην Ελλάδα χρειαζόμαστε ξένες επενδύσεις. Ωστόσο δεν είναι μόνον τα κεφάλαια που απαιτούνται, αλλά και η γνώση που μεταφέρεται. Ο ανταγωνισμός πλέον αφορά και το επίπεδο τεχνογνωσίας…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here