Ο αριθμός των παραγγελιών νεότευκτων LNG έχει υπερδιπλασιαστεί από την ίδια περίοδο πέρυσι όπου έγιναν 34 παραγγελίες, έναντι 78 το πρώτο πεντάμηνο του 2024, καταγράφοντας αύξηση 129%, σύμφωνα με νέα ανάλυση της VesselsValue.

Οι τιμές νεότευκτων για τύπους πλοίων 174.000 κυβικών μέτρων βρίσκονται προς το παρόν στο ιστορικό υψηλό των 269 εκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένες κατά 6,1%. Οι τιμές για τα πλοία LNG έχουν αυξηθεί σε όλους τους υποτομείς και τις ηλικιακές κατηγορίες από την αρχή του έτους.

Αυτή τη στιγμή, το βιβλίο παραγγελιών για τον μεγάλο κλάδο LNG, συγκεκριμένα, βρίσκεται περίπου στο 64% σε σύγκριση με τον live fleet. «Oι θετικές προσδοκίες για αυτόν τον τομέα που προέρχονται από τις γεωπολιτικές αβεβαιότητες και την αυξημένη ποσότητα LNG που παραδίδεται στα λιμάνια της ΕΕ για να αντικαταστήσει το ρωσικό φυσικό αέριο, σε συνδυασμό με την ώθηση προς νεότερα, πιο πράσινα πλοία, έχουν διασφαλίσει ότι η ζήτηση νεότευκτων για το LNG παρέμεινε σταθερή», ανέφερε μια ανακοίνωση από την VesselsValue. Οι μεταφορείς LNG και τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων κυριαρχούν επί του παρόντος στα βιβλία παραγγελιών των ασιατικών ναυπηγείων με όγκους ρεκόρ νεότευκτων ναυπηγήσεων έως το 2028.