Μετά από 17 χρόνια παρουσίας, η Κορίνα Πατέλη Bell αποχωρεί από την FCA Greece (αποκλειστικός εισαγωγέας των μαρκών Fiat, Alfa Romeo, Abarth & Fiat Professional στην Ελλάδα) και την διεύθυνση επικοινωνίας της εταιρείας.

Με ανακοίνωσή της, η Κορίνα Πατέλη Bell εξήγησε τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή την απόφαση:

Θα ήθελα να σας  ενημερώσω ότι μετά από 17 και πλέον χρόνια συνεχούς παρουσίας στην FCA Greece, αποχωρώ από τη θέση της Διευθύντριας Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων.

H απόφαση αυτή, καρπός προβληματισμού αλλά και ανάγκης για ανανέωση και νέα εκκίνηση δεν αναιρεί τις πολύτιμες εμπειρίες  που απέκτησα  κατά την πολυετή μου παρουσία στον όμιλο FCA. Όλα αυτά τα χρόνια έμαθα πολλά και έζησα πολλά σε μια πολύ σημαντική εταιρεία για το χώρο αλλά και την ιστορία του αυτοκινήτου. Πολλές φορές ταυτίστηκα με τα προϊόντα και την Ιταλική νοοτροπία, πως θα μπορούσε άλλωστε να γίνει διαφορετικά. Είμαι ευγνώμων προς την εταιρεία για τις μοναδικές εμπειρίες  που μου προσέφερε και την εξαιρετική υποστήριξη που είχα τόσο από τα κεντρικά του ομίλου αλλά και σε τοπικό επίπεδο. Νιώθω έντονα την ανάγκη να σας ευχαριστήσω θερμά για τη μέχρι τώρα  συνεργασία και επικοινωνία καθώς και για την ανθρώπινη και φιλική σας διάθεση,  που αποτέλεσε για μένα στήριγμα και με βοήθησε στην επαγγελματική μου πορεία αλλά και σε προσωπικό επίπεδο. Θέλω να πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε να διατηρούμε μια προσωπική επαφή,  ευχόμενη συγχρόνως κάθε προσωπική και επαγγελματική επιτυχία.

Σας εύχομαι ένα υπέροχο, ξέγνοιαστο και μοναδικό καλοκαίρι!”

Από την μεριά της η FCA Greece με επίσημη ανακοίνωση ευχαρίστησε την Κ. Πατέλη Bell για την παρουσία και την συμβολή της στην πορεία της εταιρείας.  “Η FCA Greece αποκλειστικός εισαγωγέας των μαρκών Fiat, Alfa Romeo, Abarth & Fiat Professional στην Ελλάδα, ενημερώνει με την παρούσα ότι ολοκληρώθηκε η συνεργασία της με την κα Κορίνα Πατέλη-Bell, Διευθύντρια Επικοινωνίας.

Η Εταιρεία εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες για την μακρόχρονη συμβολή της κ. Πατέλη στην ανάπτυξη των μαρκών και την ανάδειξη της εταιρικής εικόνας στο ελληνικό κοινό και τα ΜΜΕ. Εκ μέρους της διοίκησης, ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη συνέχεια της επαγγελματικής και προσωπικής της πορείας”.

Η επαγγελματική της σταδιοδρομία

Πριν ενταχθεί στο δυναμικό του ομίλου Fiat, εργάστηκε για 14 χρόνια (1988-2001) στον Όμιλο Εταιρειών Κυριακούλη, που δραστηριοποιείται στον κλάδο των σκαφών αναψυχής & του τουρισμού από το 1980.  Στον εν λόγω όμιλο ασχολήθηκε με νευραλγικής σημασίας τομείς όπως η παρακολούθηση και ανάπτυξη των πωλήσεων, η παρακολούθηση των  τμημάτων εξυπηρέτησης πελατών,  οικονομικής διαχείρισης  και   διοίκησης της εταιρείας. Η επιχείρηση της έδωσε τη δυνατότητα να ακολουθήσει μια πορεία σταθερά εξελισσόμενη και από το 1992  είχε αναλάβει την Διεύθυνση Επικοινωνίας του ομίλου εταιριών «Κυριακούλης» και παράλληλα  ήταν Υπεύθυνη του τμήματος οικονομικού ελέγχου σκαφών και του τμήματος εξυπηρέτησης πελατών και ασφαλίσεων σκαφών. Μάλιστα τo έτος 1992 βραβεύτηκε από την Εθνική Ασφαλιστική για την πρώτη θέση που κατέλαβε στις Γενικές Ασφάλειες και  αντίστοιχα το έτος 1999 για τη δεύτερη θέση.

Από τον Όμιλο αποχώρησε τον Μάιο του 2001 σαν Διευθύντρια Μarketing και Επικοινωνίας  έχοντας και εκεί -μεταξύ των υπολοίπων καθηκόντων της- την ευθύνη για τις σχέσεις με τα media και τους δημοσιογράφους και έκανε μία νέα στροφή στην καριέρα της η οποία την έφερε να διαχειρίζεται την εικόνα των τριών μαρκών FIAT,ALFA ROMEO & LANCIA που εκπροσωπούσε τότε η FIAT AUTO HELLAS,  θυγατρική του ομίλου FIAT AUTO S.p.A.

Ξεκίνησε να εργάζεται από πολύ μικρή ηλικία στον χώρο των τουριστικών επιχειρήσεων, σπούδασε Management στο Deree College και το 2002 ολοκλήρωσε  μεταπτυχιακό (MBA in Μarketing) στο Πανεπιστήμιο Leicester της Βρετανίας,.

Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ),  και του  Διεθνές Σωματείου Γυναικών  Ναυτιλίας  & Εμπορίου (WISTA), ενώ έχει υπάρξει μέλος του Δ.Σ  του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Γυναικών Μάνατζερ & Επιχειρηματιών (ΙΑΓΜΕ) της ΕΕΔΕ (2001-2004)

Το επόμενο επαγγελματικό της βήμα δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here