Η διαδικασία είναι περίπλοκη, απαιτεί διευθέτηση πολλών λεπτομερειών και κυρίως πρέπει να πάρει την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού η οποία θα δοθεί το 2022. Μέχρι τότε ωστόσο NN Group και MetLife στην Ελλάδα και την Πολωνία θα συνεργάζονται στενά για να συντονίσουν τα τμήματα πωλήσεων, τους διαμεσολαβητές και τη διαχείριση του πελατολογίου τους το οποίο μετά το 2022, θα είναι κοινό.

Η “νέα” ΝΝ ενισχυμένη με την τεχνογνωσία της MetLife θα κινείται ανταγωνιστικά της “νέας” Εθνικής Ασφαλιστικής που ενισχύθηκε από τα κεφάλαια και τον δυναμισμό της CVC Capital.

Tο 2020, η ασφαλιστική παραγωγή της NN Hellas ήταν 470,7 εκατ. ευρώ, σχεδόν 200 εκατ. ευρώ λιγότερα απ’ τον leader Εθνική Ασφαλιστική, αφού η ΝΝ επέλεξε να μην δραστηριοποιηθεί στο σύνολο της ασφαλιστικής αγορά αλλά μόνον στα συμβόλαιο Ζωής και Υγείας.

  • Η MetLife έχει μεγάλη διείσδυση και πρωτιά στην Ελλάδα, στα Ομαδικά Ασφαλιστικά Συμβόλαια και αυτό είναι που δώσει την πρωτιά στην ΝΝ.

Με την προσθήκη της παραγωγής της MetLife Greece, που είχε φθάσει τα 285,1 εκατ. ευρώ, o κύκλος εργασιών θα ξεπεράσει τα 755 εκατ. ευρώ, περισσότερα από την Εθνική Ασφαλιστικής (670 εκατ. ευρώ) και τη Eurolife (445 εκατ. ευρώ). Με απλά λόγια μετά την συγχώνευση η ΝΝ Hellas θα ελέγχει το 18% του συνόλου της ασφαλιστικής παραγωγής και  το 31% του κλάδου ζωής και υγείας.

  •  «Η ΝΝ θα καταστεί ηγέτιδα στα ομαδικά προγράμματα υγείας και επένδυσης και θα επεκτείνει το ελκυστικό χαρτοφυλάκιο υγείας και ατυχημάτων που διαθέτει στην Ελλάδα».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here