Γράφει η «ξενοδόχος»

Στην ΤΕ.ΜΕΣ. την εταιρεία με επικεφαλής τον κ. Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο που διαχειρίζεται την Costa Navarino περνά το ποσοστό του ιδίου στην Sportsland.

Στο μετοχικό κεφάλαιο της Sportsland μέχρι και το οικονομικό έτος 2020 συμμετείχαν κατά 50% η Autohellas ATEE του ομίλου Βασιλάκη και κατά 50% o κ. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος.

Χθες, η Eπιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε τη συγκέντρωση, που αφορά στην απόκτηση κοινού ελέγχου επί της Sportsland από τις εταιρείες Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας Α.Ε. και Autohellas ΑΤEΕ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση

  • «αποφασίστηκε η έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, της από 16.09.2021 γνωστοποιηθείσας συγκέντρωσης, δεδομένου ότι αυτή δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά».

Η Sportsland, που έχει υποβάλει στο παρελθόν φάκελο στο Εnterprise Greece για την υπαγωγή της πρότασής της περί τουριστικής επένδυσης στη Βοιωτία», η εταιρεία αποτελεί κοινοπραξία και ξεκίνησε την δραστηριότητα της τον Φεβρουάριο του 2008.

Τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου έχει ο κ. Ευτύχης Βασιλάκης, πρόεδρος του μεγαλύτερου εγχώριου αερομεταφορέα, της Aegean κι επίσης διευθύνων σύμβουλος της Autohellas (Hertz).

 

Σκοπός της εταιρείας είναι

  • «η κατασκευή και εμπορική εκμετάλλευση αθλητικών εγκαταστάσεων κάθε είδους», ενώ στο παρελθόν η Sportsland είχε υποβάλει αίτηση στο Enterprise Greece για την υπαγωγή στις στρατηγικές επενδύσεις πρότασης περί «τουριστικής επένδυσης στη Βοιωτία».

 

Το σύνολο των εκτάσεων που κατέχει η εταιρεία στο νομό Βοιωτίας είναι περίπου στα 3.610 στρέμματα. Η  έκθεση για την οικονομική χρήση του 2020 αναφέρει ότι η εταιρεία θα συνεχίσει

  • «τις αγορές των αγροτεμαχίων στην περιοχή Ασωπίας του νομού Βοιωτίας, προκειμένου να μπορέσει στο μέλλον να προχωρήσει στην εγκατάσταση αθλητικών εγκαταστάσεων κάθε είδους».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here