Μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και αναμφίβολα η πιο ξεχωριστή, όσον αφορά στον τουρισμό, αρχίζει να μπαίνει σε φάση υλοποίησης το 2019, με ορίζοντα ολοκλήρωσης της πρώτης φάσης, το καλοκαίρι του 2021.

Ένα φιλόδοξο σχέδιο, που ξεκίνησε ως ιδέα εδώ και αρκετά χρόνια, από την εταιρεία KNC της οικογένειας του Κυριάκου Χαρακίδη, της οποίας η κύρια ασχολία είναι η παραγωγή ξύλινων κολονών για τη ΔΕΗ, με εργοστάσιο στη Δράμα, έρχεται να δημιουργήσει ένα καινούργιο τουριστικό προϊόν στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας, στα Ελευθέρια.

Το σύνθετο τουριστικό κατάλυμα Elefthere Seaside Luxury Thermal Spa Resort, 5 αστέρων, θα επιχειρήσει να αλλάξει την εικόνα της περιοχής, με την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών, τα λουτρά Ελευθερών, με σεβασμό στο περιβάλλον, σύμφωνα με το seleo.

Η απαρχή

Η εταιρεία KNC, ως εκθέτης στη μεγάλη τουριστική έκθεση WTM του Λονδίνου, σύναψε συμφωνία με την εταιρεία Nova Hospitality, μοιραζόμενη εξαρχής μαζί της το όραμα για τη δημιουργία ενός resortθερμαλισμού και ευεξίας. Η γερμανική εταιρεία, με εμπειρία άνω των 20 ετών στο μάνατζμεντ πεντάστερων ξενοδοχείων, με παρουσία 15 και πλέον ετών σε κορυφαία ξενοδοχεία στην Ελλάδα, αναλαμβάνει το κομμάτι των πωλήσεων του Resort, με το λειτουργικό μέρος να μένει στην KNC, σε συνεργασία με μια ινδική εταιρεία, με έδρα το Λονδίνο, η οποία θα συμμετέχει ως επενδυτής στο πλάνο, ίσως και με 50%. Μάλιστα, η ινδική εταιρεία, η οποία κάνει τα πρώτα της βήματα στην Ευρώπη, συμμετέχει με μειοψηφικό πακέτο μετοχών και στο Oniro Suites στη Μύκονο.

Η επένδυση

Το ακίνητο των 785 στρεμμάτων, που ανήκει στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, βρίσκεται 40 χλμ. από την Καβάλα και 120 από τη Θεσσαλονίκη. Νοικιάστηκε μέσω της ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Ε., της Αναπτυξιακής εταιρείας της Περιφέρειας, ύστερα από διαγωνισμό το 2017, από την εταιρεία KNC, για 35 χρόνια (με δυνατότητα επέκτασης για ακόμη 35 χρόνια). Το συνολικό τίμημα των 2,5 εκατ. ευρώ, θα καταβάλλεται τμηματικά, ετησίως. Η συνολική αξία της γης, έχει εκτιμηθεί στα 5,6 εκατ. ευρώ, ενώ η αξία της επένδυσης θα αγγίξει τα 30 εκατ. ευρώ (20 εκατ. με χρηματοδότηση μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων και 10 εκατ. ιδιωτικά κεφάλαια).

Από τα 785 στρέμματα, θα αξιοποιηθούν σε πρώτη φάση τα 35 στρέμματα, με οικοδομήσιμα 22.000 τετραγωνικά μέτρα, ενώ η σύμβαση ως Σύνθετο Τουριστικό Κατάλυμα, δίνει τη δυνατότητα κάλυψης συνολικά 117.000 τ.μ.

Το επενδυτικό πλάνο προβλέπει τη δημιουργία 155 δωματίων, εκ των οποίων ορισμένα θα είναι σε 12 βίλες 100-150 τ.μ. και το 35% σουίτες. Μάλιστα, το 40% των δωματίων θα έχουν και ατομικές πισίνες.

Το who is who

O κ. Χαρακίδης διετέλεσε:

Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας από το 2001 μέχρι το 2011

Δήμαρχος Δράμας από το 2011 μέχρι το 2014

Πρόεδρος Φορέα Διαχείρισης των απορριμμάτων ΦΟΣΔΑ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης από το 2011 μέχρι το 2014.

Σπουδές Οικονομίας με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Μέχρι το 1987 εργάστηκε ως ιδιωτικός υπάλληλος. Αυτοδημιούργητος ξεκίνησε από το 1988 και ίδρυσε τις δικές του επιχειρήσεις στη Δράμα και στο εξωτερικό στους κλάδους της ένδυσης και της επεξεργασίας και εμπορίας ξύλου.

Στις εθνικές βουλευτικές εκλογές του 2015 εξελέγη βουλευτής Δράμας με το Το Ποτάμι.

Φ.Κ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here