Ήταν το -πολύ μακρινό πια- 2012.
Τότε… -ελέω “κουρέματος” των κρατικών ομολόγων με το PSI- ξεκινούσε η…Οδύσσεια
της Medicon με τον Σπύρο Δημοτσάντο στο “τιμόνι” της επιστροφής προς την Ιθάκη.
Ένα από τα πολλά αφανή και σιωπηλά θύματα του “κουρέματος” ήταν και η εξειδικευμένη εταιρεία Μedicon, καθώς οφειλόμενα από το Δημόσιο πληρώθηκαν με κρατικά ομόλογα, που στην δίνη του PSI έχασαν το μεγαλύτερο μέρος της αξίας τους.
Προφανής συνέπεια, η εισηγμένη να βρεθεί με σημαντικά χρέη στην “πλάτη” της.
Δέκα χρόνια μετά, η Medicon δείχνει να έχει φτάσει σε ασφαλή προορισμό, με τον επιχειρηματία και βασικό μέτοχο, να έχει “γυρίσει” την εταιρεία του σε κερδοφόρο πορεία, εκμεταλλευόμενος στο έπακρον την ευκαιρία που άνοιξε για τον κλάδο “υγείας/διάγνωσης” η πανδημία λόγω CoViD-19.
  • O Σπύρος Δημοτσάντος– δεινός παίκτης του μπριτζ- έριξε το μεγαλύτερο βάρος στην ανάπτυξη αξιόπιστων μοριακών τεστ, που κρίνοντας από το αποτέλεσμα ήταν ο κύριος λόγος αναστροφής των οικονομικών δεδομένων της εταιρείας…
Ενδεικτικό το ότι στο 6μηνο (2021) ο τζίρος μόνο από τον συγκεκριμένο τομέα ανήλθε στα 9,7 εκατ. ευρώ-δηλαδή στο 20% του συνολικού- για να ωθήσει στο 9μηνο τον κύκλο εργασιών στα 15,25 εκατ.€ (από 10,02 εκατ.€ το αντίστοιχο διάστημα του 2020), τα EBIDTA στα 5,58 εκατ. € (από 1,59) και τα κέρδη (προ φόρων ) στα 4,08 εκατ.€ (από 0,30 εκατ.).
   Η ολική επαναφορά θα πιστοποιηθεί με την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων 2021, θεαματική άνοδος με επενδυτικό/χρηματιστηριακό αποτύπωμα.
  • Στα 5,12 ευρώ– πλέον- η τιμή της μετοχής, με άνοδο +82,21% το τελευταίο τρίμηνο και θετική είσοδο με +4,92% στο 2022, με την εταιρεία να αποτιμάται στα 22,63 εκατ. ευρώ.

Τρίπτυχο της επιτυχίας του πολυμήχανου επιχειρηματία, η ενίσχυση των πωλήσεων προς κρατικά και ιδιωτικά νοσοκομεία, η θεαματική αύξηση των διαγνωστικών ελέγχων αλλά κυρίως οι εξαγωγές, καθώς υπερδιπλασιάστηκαν σε ένα χρόνο φθάνοντας το 20% του τζίρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here