Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Αλεξανδρούπολη θα φιλοξενήσει τη Ναυτική Εβδομάδα, από τις 29 Ιουνίου έως και τις 7 Ιουλίου.

Η επίσημη έναρξη θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιουλίου με την επιμνημόσυνη δέηση, χοροστατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ. Άνθιμου και τη ρίψη στεφάνου στη θάλασσα εις μνήμη και τιμή των χαμένων ναυτικών. Θα ακολουθήσει συναυλία στην πλατεία του Φάρου με την Ευανθία Ρεμπούτσικα και τον Γιώργο Περρή, ενώ νωρίτερα θα προηγηθεί στο λιμάνι ο απόπλους σκαφών «Friendship Regatta 2024», ο αγιασμός στη ναυτοπροσκοπικη δεκάκωπη λέμβο ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ και τα εγκαίνια της προσκοπικής – ναυτικής εικαστικής έκθεσης στην αποθήκη 2 του λιμένα.

Η αυλαία των εκδηλώσεων πέφτει με την καθιερωμένη πλέον βράβευση μαθητών/τριών αθλητών που διακρίθηκαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και συναυλία στην πλατεία του Φάρου με τη Μελίνα Ασλανίδου και τον Στέλιο Βαμβακά.

Σημειώνεται πως και φέτος την αφίσα της Ναυτικής Εβδομάδας φιλοτέχνησε ο μαθητής του Ειδικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης, Στέφανος Μαραβέγιας, ο οποίος, όπως δήλωσε, εμπνεύστηκε από τα σημεία όπου πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις, τον Άγιο Εύπλου, τον Φάρο και τη θάλασσα.