Απίστευτο! Απορρίφθηκαν 33 από τις 69 προκηρύξεις Γενικών Γραμματέων!!

0

Του ΧΡΗΣΤΟΥ Ν. ΚΩΝΣΤΑ

Δεν είναι μία ούτε δύο ούτε καν δέκα! Είναι 33 στις 69.

Η διαδικασία επιλογής των νέων «μόνιμων» Ειδικών και Τομεακών γραμματέων, οι οποίοι για τα επόμενα 4 χρόνια θα αντικαταστήσουν τους σημερινούς γενικούς γραμματείς των υπουργείων όχι μόνον κατέληξε σε φιάσκο για την Κυβέρνηση αλλά εξελίχθηκε σε μια παγκοσμίως πρωτοφανή εξαιρετικά προσβλητική και δυσφημιστική για την Ελλάδα, νέα Επιτροπεία.

Στα πλαίσια της 4ης Αξιολόγησης, ο ευτελιστικός συμβιβασμός με τους «θεσμούς» κατέληξε στην απόφαση να ανασταλεί η διαδικασία επιλογής Γραμματέων και να ανατεθεί σε …Γάλλους εμπειρογνώμονες να δώσουν «τεχνική βοήθεια» ώστε να ξεκινήσει ολόκληρη η διαδικασία από την αρχή!

Οι Γάλλοι εμπειρογνώμονες αφού διάβασαν και μελέτησαν τις προκηρύξεις κάθε υπουργείου ανακάλυψαν δεκάδες φωτογραφικές διατάξεις στις προκηρύξεις των επίδοξων διοικητικών και τομεακών γραμματέων οι οποίες ήταν κομμένες και ραμμένες στα μέτρα «κομματικών ημετέρων».

  • Η κυβέρνηση υποχρεώνεται να απαλείψει αυτές τις «ειδικές διατάξεις» σε 33 από τις συνολικά 69 προκηρύξεις Ειδικών και Τομεακών Γραμματέων.

Στο μεθαυριανό Eurogroup, θα υπάρχει ειδική μνεία στην «από-πολιτικοποίηση» (βλέπε αποκομματικοποίηση) της Δημόσιας Διοίκησης και θα τεθεί ως μετα-μνημονιακό προαπαιτούμενο η ολοκλήρωση της νέας διαδικασίας επιλογής Ειδικών και Τομεακών Γραμματέων στα Υπουργεία.

Η διαδικασία επιλογής των νέων «μόνιμων» ειδικών και τομεακών γραμματέων, οι οποίοι για τα επόμενα 4 χρόνια θα αντικαταστήσουν τους σημερινούς γενικούς γραμματείς των υπουργείων, εξελίχθηκε σε ένα απίστευτο μαγειρείο βιογραφικών και ειδικών προκηρύξεων, με φωτογραφικές διατάξεις, οι οποίες -κατά διαβολική σύμπτωση- ταιριάζουν απόλυτα στα τυπικά προσόντα των σημερινών κομματικά διορισμένων γενικών γραμματέων αλλά και ορισμένων «ημετέρων».

Τα βιογραφικά των υποψηφίων βρέθηκαν να διακινούνται -και να αξιολογούνται- μέσα στα υπουργικά και κομματικά γραφεία. Τα κριτήρια αξιολόγησης των τυπικών προσόντων δημοσιεύθηκαν από το ΑΣΕΠ, μόνον αφού υποβλήθηκαν (!!) οι αιτήσεις υποψηφιότητας. Κάθε υπουργείο αυθαίρετα καθόρισε τον δικό του πήχη τυπικών και ουσιαστικών προϋποθέσεων, ώστε να ταιριάζει απόλυτα με τις «ικανότητες» των φίλων κάθε υπουργού και του κομματικού παρακράτους.

Με έκπληξη οι Γάλλοι τεχνοκράτες που με εντολή των «θεσμών» ανέλαβαν να εντοπίσουν τις «ατέλειες» των προκηρύξεων και με έκπληξη διαπίστωσαν ότι 33 από 69 προκηρύξεις για τις θέσεις μονίμων τομεακών θεματικών και διοικητικών γραμματέων, αντί να είναι προσαρμοσμένες στα ειδικά προσόντα και τις ιδιαίτερες απαιτήσεις της κάθε θέσης, συντονίζονται απόλυτα με τα πολύ συγκεκριμένα -συχνά ελλιπέστατα- προσόντα των υφιστάμενων γραμματέων, που είναι κυρίως μετακλητοί δημόσιοι υπάλληλοι, επιλογές της «πρώτης φοράς Αριστερά» κυβέρνησης.

Οι διατάξεις στις 33 προκηρύξεις αποδείχθηκαν «φωτογραφικές» και αντί να υπάρχει ένα ομοιόμορφο περίγραμμα προσόντων για τις ίδιες θέσεις, αυτό προσαρμόζεται στα προσόντα κάθε «ημετέρου».

Καλά ξεμπερδέματα…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here