Πέθανε στην Ρώμη, σε ηλικία ενενήντα τριών ετών, η Μαρίνα Βούλγαρη, κόρη του Κωνσταντίνου και εγγονή του Σωτηρίου Βούλγαρη, του Έλληνα ιδρυτή του διάσημου οίκου Bulgari.

H Mαρίνα δραστηριοποιήθηκε, όπως όλη της η οικογένεια, στον τομέα των τιμαλφών και το 1976 αποφάσισε να δημιουργήσει δική της γραμμή, ως σχεδιάστρια, αποκτώντας πελάτες όπως την Σοφία Λόρεν, τη Μέριλιν Μονρόε και την Ιβάνα Τραμπ.

Στην δεκαετία του ογδόντα άνοιξε καταστήματα στην Νέα Υόρκη, στο Μιλάνο και στο Παρίσι και στην συνέχεια επέλεξε, ως τόπο διαμονής, το Μονακό. Το 1996 ο Σαουδάραβας σείχης Αχμέντ Φιταΐχι αγόρασε την εταιρία Μarina B., αλλά η ίδια συνέχισε, για πολλά χρόνια, να σχεδιάζει εντυπωσιακά και πρωτότυπα τιμαλφή.

Μια ιστορία σαν παραμύθι

Ο Σωτήριος Βούλγαρης (1857 – 1932) είχε καταγωγή από την τουρκοκρατούμενη ακόμα Ήπειρο και συγκεκριμένα από την Παραμυθιά Θεσπρωτίας. Υπήρξε το μοναδικό παιδί από τα 11 της οικογένειας που επιβίωσε και κατάφερε να συνεχίσει την παράδοση της οικογένειας στην αργυροχοΐα.

Το ταλέντο στη δημιουργία κοσμημάτων κληρονόμησε ο Σωτήρης από τον παππού του, Κωνσταντίνο, και μαζί με τον πατέρα του άνοιξαν ένα μαγαζί χρυσαφικών στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας. Λόγω συνεχών λεηλασιών, η οικογένεια μετακόμισε στην Κέρκυρα όπου άνοιξε κι εκεί ένα μαγαζί, στον πρώτο όροφο ενός σπιτιού. Ήταν εκεί που γνωρίστηκε με τον επί χρόνια συνεργάτη του Κωνσταντίνο Κρέμο.

Λίγο καιρό αργότερα, οι δυο τους παίρνουν μια γενναία απόφαση, να μετακομίσουν στην Ιταλία.

Σταθμός στην καριέρα του Σωτήρη Βούλγαρη, χωρίς τον Κ. Κρέμο στο πλάι του πια, αποτέλεσε το δεύτερο κατάστημα που άνοιξε στη Ρώμη, στην οδό Βία Κοντότι από όπου πέρασε όλη η ιταλική “αφρόκρεμα” η οποία κατέστησε διάσημα τα κοσμήματα σε όλη την Ιταλία.

Έκτοτε η πορεία του οίκου είναι γνωστή. Από το 1884 έως το 1897 η επιχείρηση αριθμούσε άλλα τέσσερα κοσμηματοπωλεία στην Ιταλία και έως το 1913, με την βοήθεια των παιδιών του, Τζιότζιο και Κωνσταντίνο, άρχισε να αναπτύσσεται πολύ γρήγορα. Μετά τον θάνατο του Σωτήρη Βούλγαρη το 1932, τα παιδιά με πολύ μεράκι και δημιουργικότητα, ανέλαβαν εξολοκλήρου την επιχείρηση.

Τα αδέρφια, παρόλο που αναγκάστηκαν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου να λάβουν την ιταλική υπηκοότητα, βοήθησαν αρκετούς Έλληνες που βρίσκονόταν στην Ιταλία.

Η τέχνη πέρασε στους απογόνους τους και η επιχειρηματικότητα άνθισε κυρίως τη δεκαετία του ’70, όταν άνοιξαν τα πρώτα καταστήματα εκτός Ιταλίας στη Νέα Υόρκη, το Παρίσι, τη Γενεύη και το Μόντε Κάρλο. Σήμερα υπάρχουν περισσότερα από 230 καταστήματα σ’ όλο τον κόσμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ