Υποχρεώνονται να επιστρέψουν τα κλεμμένα cryptos οι χάκερς (επέστρεψαν ήδη σχεδόν τα μισά), καθώς δεν κατάφεραν να τα ξεπλύνουν και να τα ρευστοποιήσουν ή ανταλλάξουν, ειδικά μετά το σάλο και την απόφαση της διεθνούς κοινότητας στα cryptos να τους εμποδίσει με κάθε μέσον.

Τώρα βέβαια ζητούν λύτρα όπως συνηθίζουν ενίοτε οι χάκερς. Ειδικότερα, οι χάκερς επέστρεψαν ήδη περίπου τα μισά από τα αξίας 610 εκατομμυρίων δολαρίων κρυπτονομίσματα που έκλεψαν την Τρίτη σε μια υπόθεση που θεωρείται η μεγαλύτερη κλοπή στον χώρο των DeFi.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg οι χάκερς δεσμεύτηκαν να επιστρέψουν το σύνολο του ποσού που απέσπασαν από το χώρο της αποκεντρωμένης οικονομίας (DeFi). Η υπόθεση αφορούσε το πρωτόκολλο PolyNetwork υο οποίο επιτρέπει στους χρήστες να ανταλλάσσουν tokens μεταξύ πολλαπλών blockchains.

Με μήνυμά τους οι άγνωστοι χάκερς δηλώνουν ότι «μόλις πετάξαμε όλα τα ενεργητικά», συμπληρώνοντας πως «χακάραμε για καλό, σώσαμε το project».

Περίπου 260 εκατομμύρια έχουν επιστραφεί έως τώρα, σύμφωνα με τον Tom Robinson της Elliptic. Ακόμα πιο επαίσχυντο πάντως είναι ότι οι χάκερς ζητούν δωρεές ως ανταμοιβή για την επιστροφή των χρημάτων και έως τώρα έλαβαν 200 δολάρια, συμπλήρωσε.

Οι χάκερς δημοσιοποίησαν και ερωτήσεις και απαντήσεις εξηγώντας τα κίνητρα της επίθεσης. Λένε ότι έγινε για πλάκα και ότι πήραν τα χρήματα για να τα κρατήσουν ασφαλή, καθώς εντόπισαν ένα σφάλμα στον κώδικα. Υποστηρίζουν δε ότι είναι αδύνατο να εντοπιστούν. Ωστόσο η εταιρεία ερευνών στο blockchain  SlowMist υποστήριξε ότι έχει εντοπίσει το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, το IP και «αποτύπωμα συσκευής» των δραστών.

Η Elliptic καθώς και ανταλλακτήρια είχαν εμπλακεί στο κυνήγι των χάκερ. «Αυτό δείχνει ότι ακόμα και αν μπορείς να κλέψεις κρυπτονομίσματα είναι εξαιρετικά δύσκολο να τα «ξεπλύνεις» και να τα ρευστοποιήσεις, εξαιτίας της διαφάνειας του blockchain», υποστηρίζει ο Robinson.

«Σε αυτή την περίπτωση οι χάκερς συμπέραναν ότι η ασφαλέστερη εναλλακτική ήταν απλά να επιστρέψουν τα κλεμμένα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ