του Γιάννη Λεοντάρη

Τη διάθεση της νέας υπηρεσίας Fastlink στην ελληνική αγορά ανακοίνωσε η Apcopay, σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς. H νέα υπηρεσία προσφέρει σε μεγάλες αλλά και μικρoμεσαίες επιχειρήσεις τη δυνατότητα να δέχονται ηλεκτρονικές πληρωμές μέσω links και QR codes, είτε δραστηριοποιούνται στο ηλεκτρονικό εμπόριο είτε όχι.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η νέα υπηρεσία εξασφαλίζει την επιχειρηματική  εξέλιξη και βιωσιμότητα μιας επιχείρησης, επιτρέποντας στους πελάτες της να συνεχίσουν να αγοράζουν προϊόντα ή υπηρεσίες πληρώνοντας online, γρήγορα, εύκολα και με ασφάλεια.

Πρόκειται για μία εναλλακτική λύση στις ηλεκτρονικές πληρωμές και τις πληρωμές με μετρητά που ενισχύει τις πωλήσεις, ενώ παράλληλα η επιχείρηση εξυπηρετεί καλύτερα και προστατεύει τους πελάτες της μέσω των ανέπαφων πληρωμών και παραδόσεων προϊόντων (contactless delivery).

Ο Country Manager της Apcopay στην Ελλάδα, Πάρης Κορωναίος, δήλωσε σχετικά:

  • «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι τόσο για το λανσάρισμα της υπηρεσίας Fastlink στην ελληνική αγορά όσο και για την έναρξη της συνεργασίας μας με την Τράπεζα Πειραιώς.
  • Το Fastlink λειτουργεί με επιτυχία εδώ και χρόνια σε πολλές χώρες στο εξωτερικό και είμαι βέβαιος πως θα βοηθήσει ουσιαστικά τις επιχειρήσεις και τους εμπόρους λόγω της ευκολίας, της αμεσότητας και της ασφάλειας που προσφέρει.
  • Σύντομα θα ανακοινώσουμε νέες υπηρεσίες πληρωμών με τη χρήση των QRcodes που θα απλοποιήσουν ακόμα περισσότερο το payment journey καταναλωτή και εμπόρου».

 

Πώς λειτουργεί

 

Μέσα σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα, κάθε επιχείρηση και έμπορος μπορούν να δημιουργούν εξατομικευμένα links πληρωμών ή και QR Codes και να τα στέλνουν αυτοματοποιημένα μέσω email στους πελάτες τους ή αξιοποιώντας εναλλακτικούς τρόπους όπως SMS, messaging apps κ.α.

Το μόνο που έχουν να κάνουν οι καταναλωτές είναι να εισάγουν τα στοιχεία της κάρτας τους και να πληρώσουν, ενώ η επιχείρηση λαμβάνει ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο (ακόμα και μέσω του ERP συστήματος που διαθέτει) προκειμένου να προχωρήσει άμεσα στην πραγματοποίηση της παραγγελίας.

Η υπηρεσία Fastlink δεν απαιτεί την ύπαρξη ηλεκτρονικού καταστήματος, ούτε τεχνικό εξοπλισμό (π.χ. POS, ePOS), ενώ οι συναλλαγές πραγματοποιούνται με απόλυτη ασφάλεια, μέσω της PCI DSS (level 1) πιστοποιημένης πλατφόρμας πληρωμών της Apcopay, εφαρμόζοντας όλα τα σύγχρονα πρωτόκολλα ασφάλειας (Strong Customer Authentication -SCA& 3D Secure 2.0).

Απευθύνεται σε μεγάλες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και σε εμπόρους, όπως στο λιανεμπόριο, ασφαλιστικές, ξενοδοχεία, εταιρείες ενέργειας, mini markets, κάβες, fast food, καφετέριες, βιβλιοπωλεία, ηλεκτρονικά φαρμακεία, είδη επίπλων και σπιτιού κ.α.

Πώς αποκτούμε το Fastlink

Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να εντάξουν την υπηρεσία Fastlink δεν απαιτείται να έχουν τεχνικές γνώσεις εγκατάστασης και υλοποίησης, καθώς μέσω μίας απλής διαδικασίας on boarding, η λειτουργία είναι ενεργή και η επιχείρηση δέχεται σε λίγες ώρες πληρωμές με κάρτες VISA, Mastercard και Maestro από τους πελάτες της.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα ενδιαφέροντος, ή να στείλουν mail στο sales@apcopay.com.

Η Apcopay

 

Η Apcopay είναι ένας διεθνής πάροχος υπηρεσιών πληρωμών που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να δέχονται αποδοτικά ηλεκτρονικές πληρωμές. Η Apcopay είναι mobileready και πιστοποιημένη με PCILevel 1, ενώ προσφέρει προχωρημένη προστασία κατά της απάτης, 3DSecure 2.0 και υπηρεσία επαναλαμβανόμενων  χρεώσεων. Οι smarthosted σελίδες checkout σε συνδυασμό με τις 240 επιλογές πληρωμών προσφέρουν ένα ξεκάθαρο και unified σύστημα, σχεδιασμένο για να διαχειρίζεται και να εκτελεί πολυκαναλικές πληρωμές αξιοποιώντας τεχνολογίες αιχμής.

Η ApcoSystems είναι μέλος του Harvest Technology plc, ενός ομίλου αναπτυσσόμενων τεχνολογικών επιχειρήσεων που προσφέρουν καινοτόμες λύσεις σε καταναλωτές. Η Harvest είναι μέρος της 1923 Investments plc που δραστηριοποιείται στη Μάλτα, την Πολωνία και την Ουγγαρία.

Με τη σειρά της, η 1923 Investments plc είναι το επενδυτικό μέλος της HiliVentures, που συνιστά έναν πολύ-θεματικό όμιλο που απασχολεί 9.400 άτομα και έχει με συνεργασίες με εταιρείες όπως η McDonald’s και η Apple, με εταιρείες logistics, ναυτιλίας και μηχανικής, τεχνολογίας, realestate, ξενοδοχειακές και επιχειρήσεις leasing σε 10 χώρες, από τη Μεσόγειο ως τη Βόρεια Αφρική και την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here