Συγκεκριμένες καταγγελίες για απάτη σε βάρος ασφαλιστικής μέσω πλαστογραφίας άδειας κυκλοφορίας και συμβολαίου αστικής ευθύνης αυτοκινήτου έρχονται στο I.W.

Πιο συγκεκριμένα, πράκτορας (τα στοιχεία του οποίου έχει το I.W) παρουσίασε μηνυτήρια αναφορά πελάτη του εις βάρος άλλου ασφαλιστικού πράκτορα που ενέχεται σε περίπτωση πλαστογραφίας άδειας κυκλοφορίας και προσπάθεια είσπραξης αποζημίωσης από ασφαλιστική εταιρεία.

Η μήνυση αναφέρει ότι ο συγκεκριμένος πράκτορας πήρε στοιχεία από οδηγό ο οποίος είχε πεθάνει πριν από 3 χρόνια και ενώ το αυτοκίνητό του είχε αλλάξει ιδιοκτησία, χρησιμοποίησε τα στοιχεία του αποθανόντος  για να διεκδικήσει μέσω της ασφαλιστικής εταιρείας αποζημίωση από τον κληρονόμο του αυτοκινήτου ενώ αυτός είχε ήδη πουλήσει το αυτοκίνητο σε τρίτο που προκάλεσε το ατύχημα.

Ο κληρονόμος με τη βοήθεια του δικού του πράκτορα ερεύνησε την υπόθεση και προχώρησε στην κατάθεση της μήνυσης στην αρμόδια Εισαγγελία.

Η απάτη αυτή (πλαστογραφία στοιχείων) μαζί με τις εικονικές ζημιές φαίνεται ότι είναι από τις πλέον συνηθισμένες στην ασφαλιστική αγορά γι’ αυτό και οι περισσότερες  ασφαλιστικές εταιρείες συνιστούν στους συνεργάτες τους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με κάθε αναγγελία ζημιάς ενώ στις μεγάλες ζημιές αναθέτουν σε ειδικές υπηρεσίες την  έρευνα των συνθηκών κάτω από τις οποίες έγιναν οι ζημιές αυτές.

Ν. Σακ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here