Οι υπάρχοντες πελάτες της Huawei, όσον αφορά τις συσκευές κινητής τηλεφωνίας, θα συνεχίσουν να λαμβάνουν ενημερώσεις ασφαλείας από τη Google, ενώ το ίδιο θα συμβεί και για τα smartphones που βρίσκονται στα ράφια των καταστημάτων ανά τον κόσμο.

Αυτό επισημαίνει, μεταξύ άλλων, σε γραπτή δήλωση του ο κινεζικός κολοσσός, ο οποίος έχει βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής τις τελευταίες ώρες λόγω του ζητήματος που προέκυψε με τη Google με την τελευταία να συμμορφώνεται με τις κινήσεις της αμερικανικής κυβέρνησης να θέσει τη Huawei στη «μαύρη λίστα» της.

Συγκεκριμένα, η δήλωση αναφέρει: «Η συνεισφορά της Huawei στην ανάπτυξη και την εξέλιξη του λογισμικού Android παγκοσμίως είναι αξιοσημείωτη. Ως ένας από τους διεθνείς βασικούς συνεργάτες του Android, έχουμε εργαστεί επάνω στην πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα για να αναπτύξουμε ένα οικοσύστημα μέσα από το οποίο έχουν ωφεληθεί τόσο οι ίδιοι οι χρήστες όσο και η βιομηχανία. Η Huawei θα συνεχίσει να παρέχει ενημερώσεις ασφαλείας και υπηρεσίες after sales σε όλους τους υπάρχοντες κατόχους smartphones/tablets Huawei και Honor καλύπτοντας τις συσκευές που έχουν πουληθεί αλλά και όσες βρίσκονται στα ράφια των καταστημάτων ανά τον κόσμο. Θα συνεχίσουμε να χτίζουμε ένα ασφαλές και ολοκληρωμένο οικοσύστημα μέσα από το λογισμικό μας ώστε να παρέχουμε τη βέλτιστη εμπειρία στους χρήστες μας σε όλο τον κόσμο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη δική της ανακοίνωση η Google σημείωνε ότι θα συμμορφωθεί με τους κανόνες της αμερικανικής κυβέρνησης, αλλά η πρόσβαση στο Google Play και η υπηρεσία ασφάλειας Google Play Protect θα συνεχίσουν να λειτουργούν στις υπάρχουσες συσκευές Huawei.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here