Πρόληψη, ευ ζην, κοσμητικές επεμβάσεις: Ποιοι είναι οι ισχυρότεροι σύμμαχοί μας στο πέρασμα του χρόνου και, κατά συνέπεια, στην έλευση του γήρατος;

Από τη δρα Εύη Παυλάκου, Δερματολόγο-αφροδισιολόγο

www.mentoricon.gr

Μια φράση που ακούμε αρκετά συχνά ως παρηγοριά σε κάποια δυσκολία που αντιμετωπίζουμε είναι «ο χρόνος θεραπεύει τα πάντα». Σκέψη οξύμωρη, ωστόσο, αν αναλογιστούμε ότι ο χρόνος, στην αμετάκλητη και αναμφίβολη εξέλιξή του, αφήνει ανελέητα το βιολογικό του αποτύπωμα, φέρνοντας, αναπόφευκτα, την κυτταρική γήρανση. 

Ναι, η αντιγήρανση είναι θέμα πρόληψης –και μετέπειτα ευζωίας– και πρέπει να ξεκινά, σύμφωνα και με τους ειδικούς, από τις νεαρές ακόμη ηλικίες. Αλλάζουμε, λοιπόν, τις συνήθειες της καθημερινής μας ρουτίνας, για να διαπιστώσουμε ένα συνολικό όφελος όχι μόνο στην εμφάνισή μας, αλλά και στη σωματική μας υγεία.

Άγχος, κάπνισμα και ζάχαρη στο περιθώριο

Λέμε όχι στο κάπνισμα! Αυτό που ίσως αγνοούμε είναι ότι, εκτός από τις γνωστές επιβαρυντικές επιπτώσεις του στον οργανισμό μας, εντείνει, λόγω των κινήσεων που απαιτεί, τις ρυτίδες του προσώπου μας. 

Επίσης, ελαττώνουμε τη ζάχαρη. Όχι μόνο βάζει «τρικλοποδιές» στην υγεία και την ευεξία μας, αλλά επηρεάζει αρνητικά και το δέρμα μας. Μαζί της, πετάμε στον «κάδο» των κακών συνηθειών και το καθημερινό άγχος, το οποίο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, μας οδηγεί γρηγορότερα στο γήρας.

Ενυδάτωση, ύπνος και βιταμίνες για δέρμα όλο λάμψη

Όταν το σώμα μας λαμβάνει επαρκή ποσότητα νερού, το δέρμα μας αισθάνεται τις θετικές επιπτώσεις περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο όργανό μας. Παράλληλα, είναι σημαντικό να φροντίζουμε και για τη συστηματική εξωτερική ενυδάτωση της επιδερμίδας μας, ανάλογα με τις ανάγκες της ηλικίας μας και να μην παραλείπουμε την τακτική πρόσληψη των βιταμινών C και B12 (μπορούμε να πάρουμε και συμπληρώματα διατροφής εφόσον συμβουλευτούμε τον φαρμακοποιό μας), που διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου, κάνοντας το δέρμα μας πιο σφριγηλό και ελαστικό. 

Τέλος, δίνουμε στον νυχτερινό ύπνο τη σημασία που του αξίζει: ένας full-time, ανεμπόδιστος ύπνος συντονίζει τις λειτουργίες επανόρθωσης της επιδερμίδας μας και αναζωογονεί τα κύτταρά της.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο περιοδικό Pharma PLUS Link ΕΔΩ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here