Ένα εφιαλτικό 24ωρο που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, αλλά εξελίχθηκε σε ευριπίδεια τραγωδία βίωσε ο 30χρονος trader Syed Shah από το Τορόντο.

To εγχείρημα, απλό: Αντί για επενδύσεις σε μετοχές και νομίσματα, μέσω του λογαριασμού του στην Interactive Brokers στόχευσε στο πετρέλαιο.

Αν και όλες οι ενδείξεις ήταν υπέρ του, τελικά το όλο εγχείρημα απεδείχθη εξαιρετικά κοστοβόρο.

Αυτό συνέβη όταν ο Shah αποφάσισε να επενδύσει στον μαύρο χρυσό, την ίδια ημέρα που οι τιμές υποχώρησαν κάτω από το μηδέν.

Ήταν 20 Απριλίου όταν έχοντας στον λογαριασμό του 77.000 δολάρια ο trader αποφάσισε να διοχετεύσει τα 2.400 στο αργό, σε πρώτη φάση στα 3,30 δολ. το βαρέλι και στη συνέχεια περισσότερο αργό στα 50 σεντς.

Σύμφωνα με το Bloomberg, με την ιστορική βουτιά της τιμής του μαύρου χρυσού να συνεχίζει, ο Shah βρέθηκε σε σημείο να αγοράζει σωρηδόν συμβόλαια WTI, συνολικά 212, αντί 1 σεντ.

Όπως διαφάνηκε, η τιμή του 1 σεντ ήταν αρκετά ακριβή καθώς στην πραγματικότητα η τιμή του πετρελαίου βρισκόταν ήδη στα -3,70 δολ. το βαρέλι αλλά το αρνητικό πρόσημο δεν εμφανιζόταν εξαιτίας τεχνικού σφάλματος στο λογισμικό της Interactive Brokers Group.

Εν τέλει, και έως τα μεσάνυχτα εκείνης της “μαύρης” μέρας τα 77.000 δολάρια ειχαν γίνει χρέος 9 εκατ. δολαρίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here