Το απίστευτο τραγικό δυστύχημα, η σφοδρή μετωπική σύγκρουση δύο τρένων με αποτέλεσμα  τον εκτροχιασμό του επιβατικού με τουλάχιστον 350 επιβάτες, έξω από τη Λάρισα, οφείλεται -σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες- σε ανθρώπινο λάθος.

Επιβεβαιώθηκαν 38 νεκροί και 66 τραυματίες. Τα περισσότερα από τα θύματα είναι νέοι φοιτητές που επέστρεφαν στις σχολές τους, στη Θεσσαλονίκη, μετά τις διακοπές του τριημέρου.

Είναι το χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην ιστορία της χώρας…

  • Στο τηλέφωνο 2410-683175 και 76 οι συγγενείς μπορούν να μάθουν πληροφορίες για τους οικείους τους…

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία που έδωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, 194 επιβάτες μεταφέρθηκαν με πέντε λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη.

Από αυτούς τους 194 επιβάτες, οι 26 διακομίστηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και άλλοι 32 στο νοσοκομείο Γεννηματάς.

Με έκτο λεωφορείο 20 άτομα μεταφέρθηκαν στη Λάρισα.

Το τραγικό δυστύχημα με τρένο συνέβη το βράδυ της Τρίτης έξω από τα Τέμπη.

Η Επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με εμπορική και τα βαγόνια τυλίχτηκαν στις φλόγες.

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας έγινε η πρώτη ανάκριση του σταθμάρχη βάρδιας, ηλικίας 60 ετών (έμπειρος που είχε όμως αναλάβει ευθύνες μόλις προ μηνός) και του εκπροσώπου της εταιρείας Hellenic Train.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η γραμμή στο σημείο της σύγκρουσης ήταν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς είχε κοπεί η ηλεκτροκίνηση στον Παλαιοφάρσαλο.

Το εμπορικό τρένο μπήκε στη γραμμή ανόδου στον Παλαιοφάρσαλο και δεν ξαναβγήκε πριν τη Λάρισα όπως αναμενόταν, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί μετωπικά με το επιβατικό τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

Λόγω διακοπής της ηλεκτροκίνησης ο χειρισμός της γραμμής γίνονταν χειροκίνητα από τον τοπικό σταθμάρχη και κλειδούχο του ΟΣΕ υποστηρίζουν πρόσωπα που παρακολουθούν την υπόθεση.

Η Hellenic Train μετά το τραγικό δυστύχημα σταμάτησε ΟΛΑ τα δρομολόγια της Τετάρτης 1ης Μαρτίου 2023

  • «H Hellenic Train εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για το τραγικό δυστύχημα που προκλήθηκε από τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη στο ύψος του Ευαγγελισμού.
  • Το προσωπικό της Hellenic Train, που εργάζεται από την πρώτη στιγμή επί τόπου σε πλήρη συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, προσφέρει τη μέγιστη δυνατή υποστήριξη στις οικογένειες των θυμάτων, των τραυματιών και όλων των επιβατών.
  • Η Hellenic Train θέτει στη διάθεση των νοσοκομείων, στα οποία έχουν μεταφερθεί οι τραυματίες του ατυχήματος, την τράπεζα αίματος που έχει δημιουργηθεί από τους εργαζόμενους της εταιρείας για την κάλυψη των άμεσων αναγκών.
  • Η εταιρεία, με αίσθημα ευθύνης, ενημερώνει ότι πρωταρχικό και αποκλειστικό της μέλημα αυτή τη στιγμή είναι η φροντίδα και η απρόσκοπτη ολοκλήρωση της επιχείρησης εκκένωσης».