Η ανησυχία των επενδυτών για διεύρυνση της κλιμάκωσης της έντασης ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν δεν επέφερε αλλαγή τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης, οι οποίες ανέκαμψαν από τις αρχικές απώλειες που σημείωναν σήμερα. Σημαντική ενίσχυση προς αυτή την κατεύθυνση προσέφεραν οι νέες εκδόσεις ομολόγων από τη Γερμανία, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία στήριξαν τις αποδόσεις.

Τα χρηματιστήρια και οι αποδόσεις των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου υποχώρησαν, -στον απόηχο της εκτόξευσης πυραύλων του Ιράν εναντίον δύο αμερικανικών βάσεων – με αυτή του 10ετούς τίτλου να σημειώνει πτώση περίπου 4 μονάδων βάσης πριν ανακάμψει στη συνέχεια, ενώ η τιμή του χρυσού αυξήθηκε.

Οι καθοδικές κινήσεις των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης ήταν περιορισμένες και οι επενδυτές σε όλες τις αγορές σταμάτησαν τις αρχικές αγορές στοιχείων ενεργητικού που θεωρούνται ασφαλή καταφύγια, καθώς μειώθηκαν οι άμεσοι φόβοι μίας πιο σημαντικής επιδείνωσης της έντασης στη σχέση Ιράν-ΗΠΑ.

Νέες εκδόσεις ομολόγων 

Η Γερμανία αναμένεται να αντλήσει 5 δισ. ευρώ μέσω 10ετών ομολόγων, ενώ η Γαλλία θα βγει την Πέμπτη στην αγορά, σημείωσε η Mizuho. Η Πορτογαλία πρόκειται να αντλήσει 4 δισ. ευρώ με την έκδοση ενός νέου 10ετούς ομολόγου σήμερα, έχοντας δεχθεί προσφορές πάνω από 24 δισ. ευρώ, σύμφωνα με e-mail της επικεφαλής αναδόχου εταιρείας της έκδοσης, που είναι σε γνώση του Reuters. H Ιρλανδία ξεκίνησε σήμερα την κοινοπρακτική έκδοση ομολόγου, που λήγει το 2035, από την οποία μπορεί να αντλήσει περίπου 3 δισ. ευρώ, σύμφωνα με πηγή. Οι προσφορές για την έκδοση αυτή έχουν υπερβεί τα 17 δισ. ευρώ, σύμφωνα με επικεφαλής διαχειριστή της. Είχε προηγηθεί η Σλοβενία που άντλησε 1,5 δισ. ευρώ με 10ετές ομόλογο χθες. Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού κρατικού ομολόγου ήταν αμετάβλητη σήμερα στο -0,284%, έχοντας μειωθεί αρχικά έως το -0,299%. Τα επίσημα στοιχεία για την Ευρωζώνη, που ανακοινώθηκαν σήμερα, έδειξαν βελτίωση του οικονομικού κλίματος τον Δεκέμβριο, το οποίο ενισχύθηκε από την αισιοδοξία στην Ιταλία και την Ισπανία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here