Την εξαγορά της καναδικής Vice Media εξετάζει ο όμιλος Antenna σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times. Εκπρόσωπος του ελληνικού καναλιού, αρνήθηκε να σχολιάσει στην αμερικανική εφημερίδα, η οποία αναφέρει ότι η εξαγορά δεν είναι βέβαιη.

Σύμφωνα με τους NYT, τρία άτομα που έχουν γνώση του θέματος μίλησαν υπό καθεστώς ανωνυμίας στους New York Times. Η αμερικανική εφημερίδα αναφέρει ότι πρόκειται για μία συμφωνία που θα ολοκληρώσει μια μακροχρόνια επιχειρηματική σχέση μεταξύ των δύο εταιρειών.

Σύμφωνα πάντως με τους NYT, ο Antenna δεν είναι ο μόνος υποψήφιος αγοραστής του Vice, το οποίο είχε αποτιμηθεί στο εντυπωσιακό ποσό των 5,7 δισ. δολαρίων το 2017, προτού έρθει αντιμέτωπο με τους ευρύτερους τριγμούς που βίωσε ο κλάδος.

Σημειώνεται ότι εκπρόσωπος του Antenna αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα στους New York Times.

Το Vice ξεκίνησε τη δράση του ζωή του τη δεκαετία του 1990 ως νεανικό περιοδικό με έδρα το Μόντρεαλ. Τις επόμενες δύο δεκαετίες, το Vice και ο συνιδρυτής του Shane Smith έπεισαν υψηλού προφίλ διαφημιστές και επενδυτές να συμμετάσχουν στην προσπάθεια του Vice να καταστεί διεθνής εταιρεία πολυμέσων με φιλοδοξίες να ανταγωνιστεί καταξιωμένους παίκτες στις εκδόσεις και την ψυχαγωγία.

Ένας από τους υποστηρικτές της προσπάθειας ήταν ο Antenna Group, που  ξεκίνησε το 2014 μια κοινοπραξία με το Vice στην Ελλάδα.

Ο Όμιλος ανανέωσε και επέκτεινε τη συμφωνία του με το Vice το 2019 και συνεργάστηκε σε ένα διεθνές ειδησεογραφικό εγχείρημα, το Vice World News.

Νωρίτερα το The Information είχε μεταδώσει ότι το Vice είχε προσλάβει συμβούλους για να διερευνήσει την πώληση των στούντιο της επιχείρησης.

Το CNBC είχε αναφέρει ότι η Vice Media διερευνούσε την πώληση ολόκληρης της επιχείρησής της και η Wall Street Journal ότι η Group Black, μια εταιρεία πολυμέσων, εξέταζε μια συμφωνία για το Vice.

Το Vice, όπως πολλές εταιρείες ψηφιακής ενημέρωσης, διερεύνησε πέρυσι το ενδεχόμενο σχέδιο να εισέλθει στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ μέσω SPAC. Ωστόσο, ο ενθουσιασμός στη Wall Street για SPAC μειώθηκε και η Vice αντ’ αυτού άντλησε χρήματα από επενδυτές.

Μεταξύ αυτών ήταν ο Antenna, η TPG και η Lupa Systems, η επενδυτική εταιρεία του Τζέιμς Μέρντοχ, γιου του μεγιστάνα των ΜΜΕ Ρούμπερτ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here