«Για εμάς, στην ERGO, ο ψηφιακός μετασχηματισμός περιλαμβάνει τρεις βασικούς πυλώνες δράσης, τον πελάτη μας, τον συνεργάτη μας και την ίδια την ERGO. Η τεχνολογία είναι ο σύμμαχός μας σε αυτήν την προσπάθεια, για αυτό και επενδύουμε συνεχώς στην καινοτομία και τις ψηφιακές λύσεις» αναφέρει μιλώντας στο iw ο κ. Αντώνης Τσακνάκης, διευθυντής Digital της ΕRGO Ασφαλιστικής.

iw? Τι αλλαγές φέρνουν οι νέες τεχνολογίες στην ασφάλιση; Πού επικεντρώνετε τις προσπάθειές σας για συνεχή εξέλιξη ώστε το customer journey να γίνεται πιο ασφαλές και πιο εύκολο;

απ. O κλάδος βρίσκεται στην αρχή ενός μετασχηματισμού, που θα αλλάξει ριζικά την εικόνα του στο μέλλον. Η μετεξέλιξη αυτή ξεκινά τόσο από την πάγια ανάγκη των εταιρειών να βελτιώσουν τις διαδικασίες τους και να μειώσουν τα κόστη τους, αλλά κυρίως ξεκινά από τον τελικό πελάτη και τις ανάγκες του.

Οι πελάτες μας, σήμερα, είναι πιο εκπαιδευμένοι από άλλους κλάδους και πιο απαιτητικοί, λόγω των εμπειριών τους από μια πλειάδα  εφαρμογών που χαρακτηρίζονται από την ευκολία χρήσης και την αμεσότητα εξυπηρέτησης και, επομένως, θέτουν τη βάση για τον τρόπο που οι ίδιοι θέλουν να εξυπηρετούνται.

Στην ERGO, σε συνεργασία και με τη Munich Re, παρακολουθούμε στενά όλες τις εξελίξεις τόσο για τις υφιστάμενες τεχνολογίες όσο και για τα μελλοντικά trends που έρχονται, στοχεύοντας στον ψηφιακό μετασχηματισμό μας. Για εμάς, στην ERGO, ο ψηφιακός μετασχηματισμός περιλαμβάνει τρεις βασικούς πυλώνες δράσης, τον πελάτη μας, τον συνεργάτη μας και την ίδια την ERGO.

Η τεχνολογία είναι ο σύμμαχός μας σε αυτήν την προσπάθεια, για αυτό και επενδύουμε συνεχώς στην καινοτομία και τις ψηφιακές λύσεις, ώστε να μπορούμε να βελτιώνουμε διαρκώς τις προσφερόμενες υπηρεσίες μας ανταποκρινόμενοι με αμεσότητα και αποτελεσματικότητα στις σύγχρονες ανάγκες και επιδιώξεις των πελατών, των συνεργατών και των εργαζομένων μας.

Συγκεκριμένα, για τον πελάτη μας ο στόχος είναι να του προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή ψηφιακή εμπειρία εξυπηρέτησης από οποιοδήποτε κανάλι επιλέξει εκείνος να εξυπηρετηθεί, 24 ώρες το 24ωρο.

Για τον συνεργάτη στόχος μας είναι να βελτιώσουμε την καθημερινότητά του με νέα εργαλεία, απλοποιώντας και ψηφιοποιώντας τις διαδικασίες μας τόσο για εκείνον όσο και για τους πελάτες του, δίνοντάς του έτσι τη δυνατότητα να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στις πωλήσεις, αλλά και στην ποιοτικότερη εξυπηρέτηση.

Η τεχνολογία είναι σύμμαχός μας, για αυτό και επενδύουμε συνεχώς στην καινοτομία και τις ψηφιακές λύσεις

Τέλος, για την εταιρεία στόχος μας είναι η βελτιστοποίηση και αυτοματοποίηση των εσωτερικών μας διαδικασιών και η προσφορά στους εργαζομένους μας εργαλείων που διευκολύνουν την καθημερινότητά τους.

iw? Ποιες είναι οι αξίες βάσει των οποίων η ERGO Ασφαλιστική εξελίσσεται ψηφιακά; Tι νέο προσφέρει στο πλαίσιο του ψηφιακού της μετασχηματισμού;

απ. Στην ERGO αναπτύσσουμε τη στρατηγική μας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό με γνώμονα την ενδυνάμωση της πελατοκεντρικότητας, έχοντας ως στόχο την παροχή μιας νέας εμπειρίας και εξυπηρέτησης στους πελάτες και συνεργάτες μας.

Περισσότερα στο insuranceworld.gr