Ενός…Folli Follie μύρια έπονται.

Η αγορά πληροφορήθηκε χθες πως η ΠΑΝΓΑΙΑ κάνει πίσω όσον αφορά στην προσπάθεια έκδοσης ομολογιακού (senior notes) ονομαστικού κεφαλαίου ύψους 400 εκατ. όπως είχε ανακοινωθεί στην αρχή της εβδομάδας.

Η…σαστισμένη και εξαιρετικά επιφυλακτική επενδυτική κοινότητα δεν ανταποκρίθηκε ανάλογα στην πρόθεση της Εθνικής ΠΑΝΓΑΙΑ με συνέπεια η εισηγμένη να ανακρούσει πρύμναν.

  • Πρόκειται για την τρίτη διαδοχική αποτυχία της διοίκησης της Εθνικής μετά τη χωρίς αποτέλεσμα προσπάθεια πώλησης της θυγατρικής στη Ρουμανία και το φιάσκο της Εθνικής Ασφαλιστικής. 

Η Πανγαία προσπαθεί να αναχρηματοδοτήσει με χαμηλότερα επιτόκια παλιά υψηλότοκα δάνεια.

Στις τρεις πρώτες ημέρες μετά την έναρξη της διαδικασίας αναζήτησης επενδυτών, ξεκίνησε η άνοδος των αποδόσεων των  Ελληνικών ομολόγων.

Η αναστολή έκδοσης δεν μπορεί να θεωρηθεί ως έλλειψη ενδιαφέροντος για την εταιρεία.

Το ενδιαφέρον, σε αποδεκτό πλαίσιο τιμολόγησης, είχε διαφανεί κατά τη διάρκεια του premarketing, δύο εβδομάδες πριν από την έκδοση και τις συναντήσεις που είχε η διοίκηση με περισσότερους από 30 επενδυτές.

Η ΑΕΕΑΠ σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα καθαρά έσοδα από την έκδοση και πώληση των ομολογιών για την αποπληρωμή υφιστάμενου δανεισμού και για την περαιτέρω ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου ακινήτων της. Με βάση τα στοιχεία που ανακοίνωσε πρόσφατα στο τέλος Μαρτίου 2018 οι μακροπρόθεσμες δανειακές της υποχρεώσεις ήταν 415,8 εκατ. ευρώ και οι βραχυπρόθεσμες 58,8 εκατ. ευρώ. Το ίδιο διάστημα τα ταμειακά της διαθέσιμα ήταν 85,6 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία έκανε λόγο για “ευμετάβλητες και δυσμενείς συνθήκες στις αγορές” και δίνει ως αιτία της αναβολής την εκτόξευση στην απόδοση των κρατικών ομολόγων Ελλάδας, Ιταλίας, Πορτογαλίας κ.λ.π ωστόσο η κακή αρχή έχει γίνει από την Παρασκευή 4 Μαίου όταν “έσκασε” η υπόθεση της Folli Follie.

H αγορά τόχει τούμπανο…, που λένε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here