Η Ελλαδά μετρά αντίστροφα για την είσοδό της στο «Στρατηγικό Σχέδιο Σταδιακής Μετάβασης». Εδώ και καιρό, όπως γράφεται αλλά και όπως σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές, η σταδιακή άρση των μέτρων θα γίνει ακριβώς με την αντίστροφη πορεία από την οποία επιβλήθηκαν. Θέλοντας να δώσει συμβολικό χαρακτήρα στην προσπάθεια της χώρας να επιστρέψει στη κανονικότητα, η κυβέρνηση αποφάσισε να σηματοδοτήσει το ξεκίνημα της άρσης των μέτρων με το άνοιγμα, από την επόμενη εβδομάδα,  των Υποθηκοφυλακείων, έμμισθων και άμισθων, Ειρηνοδικείων και Πρωτοδικείων για συγκεκριμένες διαδικασίες, όπως για παράδειγμα εκείνες των «συναινετικών προσημειώσεων», σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ . Πέτσας.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, κ. Πέτσα, “η επιστροφή θα είναι σταδιακή, μακρόσυρτη και στοχευμένη, ώστε να μην έχουμε πισωγυρίσματα. Θα είναι μια δύσκολη άσκηση, την οποία καλούμαστε να λύσουμε και πάλι όλοι μαζί. Η αρχή μπορεί να γίνει από ομάδες του πληθυσμού που -όπως έχουν δείξει τα στατιστικά και επισημαίνουν οι ειδικοί- έχουν λιγότερο κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές”.

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: “Είναι ήδη προφανές ότι η πανδημία προκαλεί βαθιά ύφεση σε ολόκληρη την Ευρώπη, που αναπόφευκτα θα πλήξει και τη χώρα μας. Με αυτά τα δεδομένα, λαμβάνονται ήδη έκτακτα μέτρα τόσο σε κοινοτικό όσο και σε εθνικό επίπεδο”. Σε κοινοτικό επίπεδο, μεθαύριο Πέμπτη 23 Απριλίου πραγματοποιείται η τηλεδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καλούνται να δώσουν κοινές απαντήσεις στα κοινά προβλήματα που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here