Γράφει η «ξενοδόχος»

Σταδιακά και με πολύ αργούς βηματισμούς επανεκκινούν τα ξενοδοχεία στην Αθήνα, με κάποια από τα ιστορικά πεντάστερα να σκοπεύουν να ξεκινήσουν αργότερα μέσα στον Ιούλιο.

Σε αυτά συγκαταλέγονται οι εμβληματικές μονάδες του Συντάγματος, η Μεγάλη Βρεταννία και το King George, ενώ από το φθινόπωρο και …βλέπουμε πρόκειται να ανοιξει το τρίτο 5άστερο του ομίλου ΛΑΜΨΑ στο Σύνταγμα, το MGallery σε συνεργασία με την Accor. Χθές πάντως, στη διαδικτυακή συζήτηση The Tourism Debate, ο διευθύνων σύμβουλος της ΛΑΜΨΑ κ. Τάσος Χωμενίδης ανέφερε ότι το 2020 θα είναι παραπάνω από δύσκολη για την ελληνική πρωτεύουσα, η οποία δέχτηκε πέρυσι πάνω από 6,5 εκατ. ξένους επισκέπτες.

  • “Η Αθήνα είναι από τους προορισμούς που θα πληγεί περισσότερο, αφού εξαρτάται άμεσα από την κρουαζιέρα, τα συνέδρια αλλά κι από αγορές που ίσως να μην ανοίξουν καθόλου για την Ελλάδα φέτος, όπως η Αμερική.
  • Η σεζόν του 2020 δύσκολα θα κυλήσει.  
  • Ας ελπίσουμε μετά τον Σεπτέμβρη να ξεκινήσει μια κάποια κίνηση παρότι κι αυτό το σενάριο είναι δύσκολο.
  • Περνάμε μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά, ας την περάσουμε όσο γίνεται ανώδυνα με στόχο να υποστηρίξουμε την κατανάλωση για φέτος κι όσες περισσότερες θέσεις εργασίας γίνεται για του χρόνου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος πάντως βλέπει και μία ευκαιρία πίσω από την κρίση:

  • «Είναι ευκαιρία για να φτιάξουμε ένα μέλλον με λιγότερους τουρίστες και με μεγαλύτερη κατά κεφαλήν δαπάνη όπου θα μας έδινε το ίδιο οικονομικό αποτέλεσμα αλλά με λιγότερες επιβλαβείς επιπτώσεις στο περιβάλλον». Εξίσου καλό θα ήταν σύμφωνα με τον κ. Χωμενίδη «να μην είμαστε τόσο εξαρτημένοι από τους tour operators οι οποίοι κρατούν το 80-90% της τουριστικής υπεραξίας που παράγεται».

Σήμερα, 1η Ιουλίου, στην επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού (σ.σ. με το  άνοιγμα των περιφερειακών αεροδρομίων και την αύξηση των πτήσεων στα δύο μεγαλύτερα αεροδρόμια της χώρας ) στην Αθήνα πραγματοποιείται η επανεκκίνηση του Hilton, αλλά και άλλων γνωστών ξενοδοχείων του κέντρου όπως το Titania που έχει περάσει στην ιδιοκτησία της London & Regional, το Novotel Αthenes της Αccor και άλλες μικρότερες μονάδες, μεταξύ των οποίων και πολλά από τα νέα boutique του κέντρου (π.χ. Athens Utopia κ.α.).

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here