Γράφει η «ξενοδόχος»

Δημόσια έργα υποδομών, ΣΔΙΤ, παραχωρήσεις, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας περιλαμβάνονται στους βασικούς τομείς της νέας στρατηγικής του ομίλου της INTRAKAT, όπου ο όμιλος θα κοιτάξει να ενισχύσει την παρουσία της.

Ενας ακόμη τομέας, σύμφωνα με τη διοίκηση, είναι και η ανάπτυξη ακινήτων στον κλάδο του τουρισμού, «επενδύοντας στις νέες προοπτικές της αγοράς», όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στο πλαίσιο της ετήσιας ενημέρωσης των αναλυτών σχετικά με τα οικονομικά στοιχεία της χρήσης 2020.

Τι αφορά αυτό το ‘’άνοιγμα’’ της εταιρείας στον κλάδο του τουρισμού;

Ιδού το πλάνο:

  • Ανάπτυξη τουρισμού σε υψηλής αξίας προορισμούς
  • Συνεργασίες με ξενοδοχειακά brands υψηλού κύρους L+R / Milos.
  • Βίλες προς πώληση σε εξέχοντα ελληνικά νησιά
  • Φοιτητικά καταλύματα σε μεγάλες πόλεις. Καταλύματα προσωπικού στη Μύκονο.
  • Σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης στην ελληνική αγορά
  • Ανάπτυξη – Διατήρηση επενδυτικής συμμετοχής

Πέραν του γεγονός ότι (προ πανδημίας) ο κλάδος φέρνει υψηλά έσοδα- 18,2 δις. ευρώ με βάση τα νούμερα από την Τράπεζα της Ελλάδος για το 2019, η απόδοση των τουριστικών ακινήτων  στη χώρα μας, σύμφωνα με τη διοίκηση, αντιστοιχεί σε ένα 9% είναι μία από τις πλέον ανταγωνιστικές στην Ευρώπη.

Σημαντική είναι και η επενδυτική δραστηριότητα στον ξενοδοχειακό κλάδο, αν ληφθεί υπόψη ότι έχουν υλοποιηθεί 5 δις ευρώ επενδύσεις κατά τα τελευταία χρόνια.

Η διοίκηση εκτιμά επίσης ότι υπάρχει μεγάλη αναγκαιότητα για σύγχρονες κτιριακές υποδομές προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο τουρισμός.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here