Λύση για τον “γρίφο” του ανοίγματος στην εστίαση αναζητούν τα εμπλεκόμενα μέρη, με το τοπίο να παραμένει θολό, ελέω covid-19

Σε χθεσινές του δηλώσεις o υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης έδωσε το “στίγμα” των προθέσεων της κυβέρνησης λέγοντας πως ακόμη “δεν έχει έρθει η ώρα της εστίασης”. Ξεκαθάρισε δε πως τα καταστήματα θα ανοίξουν όταν η εξέλιξη της πανδημίας το επιτρέψει, και η επιτροπή εγκρίνει τις προτάσεις του υπουργείου Ανάπτυξης.

Ο υπουργός υπενθύμισε πως βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για επιδότηση αγοράς θερμαντικών σωμάτων εξωτερικού χώρου και απευθυνόμενος στους επιχειρηματίες τους συμβούλεψε να τα προμηθευτούν για να τα έχουν προς χρήση «όταν θα είμαστε έτοιμοι να επανεκκινήσουμε την εστίαση».

Διευκρίνισε δε πως εάν η εξέλιξη της πανδημίας το επιτρέψει τότε θα τεθεί το ζήτημα ανοίγματος της εστίασης σε 2-3 εβδομάδες.

Αντίθετοι με το άνοιγμα τον Φεβρουάριο υπό άκρως περιοριστικά μέτρα οι επιχειρηματίες

Από την μεριά τους οι επιχειρηματίες του κλάδου δηλώνουν αντίθετοι με το άνοιγμα των καταστημάτων εντός Φεβρουαρίου, με τους φημολογούμενους περιορισμούς (αποκλειστική λειτουργία εξωτερικών χωρών με θερμαντικά σώματα, μικρός αριθμός πελατών, κρατήσεις κλπ).

Διαβάστε περισσότερα στο coffeemag.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here