Έως τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους αναμένεται να ανοίξει τις πύλες της για το κοινο η Agora Modiano στη συμπρωτεύουσα. Ο αριθμός των επιχειρήσεων που είχαν υποβάλει αίτημα στον όμιλο Fais για την στέγασή τους στην νέα Αγορά ήταν τεράστιος, φθάνοντας τις 250 περίπου, ενώ κατά πληροφορίες τελικά θα στεγαστούν περί τα 80 καταστήματα.

Η επίσημη “πρώτη” της Αγοράς Μοδιάνο έγινε στην 36η Philoxenia τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο όμιλος του Σαμι Φάις έχει ‘’επενδύσει’’ στη μεταμόρφωση της Αγοράς Μοδιάνο, ένα μοναδικό τοπόσημο για τη Θεσσαλονίκη που ετοιμάζεται να μπει στη νέα της εποχή,ενώ φέτος κλείνουν τα 100 χρόνια από τη δημιουργία της (το έργο ολοκληρώθηκε τότε το 1925).

Η Αγορά Μοδιάνο είναι το πρώτο χαρακτηρισμένο μνημείο στην Ελλάδα που ανακατασκευάστηκε και παραδίδεται για χρήση στους πολίτες της Θεσσαλονίκης αλλά και στους επισκέπτες της. Ολοζώντανο ορόσημο της Θεσσαλονίκης, όπως ξεκίνησε από τον ιδρυτή της, τον Έλι Μοδιάνο, το 1922.

Όσον αφορά τις εργασίες, έχει ήδη σχεδόν ολοκληρωθεί η εξωτερική όψη της νέας αγοράς, επί της Βασιλέως Ηρακλείου, όπως φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία.

Στόχος είναι τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της να προσελκύσει περί τα 4 εκατομμύρια επισκέπτες/τουρίστες και καταναλωτές, και στην τριετία περί τα 7 εκατομμύρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here