Τις δύο επιλογές που διανοίγονται για τη ΔΕΗ ανάλογα με τις πολιτικές εξελίξεις περιέγραψε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Μανώλης Παναγιωτάκης μιλώντας σήμερα στη γενική συνέλευση των μετόχων.

«Η ΔΕΗ μπορεί σίγουρα να ανακάμψει και να γίνει σημαντικά κερδοφόρα με μικρές, απόλυτα διαχειρίσιμες επιβαρύνσεις της κατανάλωσης» σημείωσε ο κ. Παναγιωτάκης, προσθέτοντας ότι είναι εύλογο όλες οι κυβερνήσεις να μη θέλουν να αυξάνεται το ρεύμα και η ΔΕΗ κάνει ό,τι μπορεί για να απορροφήσει την αύξηση του κόστους, «αλλά ως πότε».

Παράλληλα, ο κ. Παναγιωτάκης απέρριψε κατηγορηματικά τις αναφορές σύμφωνα με τις οποίες η επιχείρηση βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, καταρρέει και αποτελεί συστημικό κίνδυνο, και κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να αποσαφηνίσουν την άποψή τους για τον ρόλο της ΔΕΗ στο μέλλον.

Ως προς τις δύο επιλογές που διανοίγονται επεσήμανε τα εξής: Η πρώτη είναι η διατήρηση της πλειοψηφίας των μετοχών και του ελέγχου της διοίκησης από το Δημόσιο. Όπως ανέφερε, σε αυτήν την περίπτωση το κράτος πρέπει να εγκαταλείψει τον ασφυκτικό εναγκαλισμό της επιχείρησης και να προχωρήσει σε άρση των εμποδίων για προσλήψεις, αμοιβές, προμήθειες και αναθέσεις, με άμεση αλλαγή του θεσμικού πλαισίου από τη νέα κυβέρνηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here