«Ταύροι» για τις μετοχές διεθνώς είναι οι αναλυτές των επενδυτικών οίκων και οι διαχειριστές κεφαλαίων σε όλο τον κόσμο και είναι χαρακτηριστικό ότι η JP Morgan και η Citigroup, συστήνουν αγορές μετοχών με αύξηση θέσεων στα χαρτοφυλάκια, προτείνοντας μάλιστα μείωση θέσεων στα κρατικά ομόλογα.

Η Citigroup φθάνει παρακάτω συστήνοντας αγορές σε κάθε διόρθωση την οποία θεωρεί ως επενδυτική ευκαιρία, εκτιμώντας ότι κάθε «βουτιά» των τιμών, δίνει ευκαιρίες εισόδου για συνέχιση της ανόδου στη συνέχεια, με στήριξη τα κέρδη ανά μετοχή EPS που θα παρέχουν στήριξη στις χρηματιστηριακές αγορές.

Η μέση εκτίμηση από το περιβάλλον των διεθνών αναλυτών τοποθετεί την αύξηση στα κέρδη ανά μετοχή (EPS) στο 39% το 2021, ακολουθούμενη από 10% περαιτέρω άνοδο το 2022. Όμως η Citi πιστεύει ότι οι προβλέψεις για το 2022 είναι πολύ χαμηλές και εκτιμά 15-20% αύξηση της κερδοφορίας, με τις κυκλικές αγορές και κλάδους να συνεχίζουν να ηγούνται των αναβαθμίσεων των εκτιμήσεων.

Από την πλευρά της, η J.P. Morgan σημειώνει πως τηρεί overweight στάση στις μετοχές και ειδικά τις κυκλικές περιοχές, ενώ αγαπημένες της αγορές είναι η Ευρώπη και η Ιαπωνία, τηρεί πιο συγκρατημένη στάση για την αγορά των ΗΠΑ και εκτιμά πως είναι πολύ νωρίς ακόμη για την επιστροφή στις αναδυόμενες αγορές. Το χαρτοφυλάκιό της είναι αναδιαρθρωμένο έτσι ώστε να αποτιμά την περαιτέρω ανοδική πορεία στην οικονομική ανάπτυξη και στις αποδόσεις των μετοχών, ενώ εκτιμά πως οι κίνδυνοι γύρω από τον πληθωρισμό θα εξασθενήσουν. Ωστόσο, τονίζει πως παρακολουθεί στενά τα δεδομένα για την πορεία των εμβολιασμών αλλά και τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού, καθώς και τις όποιες αλλαγές σηματοδοτηθούν από την πλευρά της νομισματικής πολιτικής.

Στο μεταξύ το consensus μεταξύ διαχειριστών κεφαλαίων και διευθυντών επενδύσεων σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ιαπωνία, προτείνει αύξηση των επενδύσεων σε μετοχές τουλάχιστον στο ήμισυ των χαρτοφυλακίων από τον μέσο όρο του 48,7% που σημειώθηκε τον Μάιο.

Σε ερώτηση σχετικά με την πιθανότητα σημαντικής διόρθωσης στις παγκόσμιες αγορές μετοχών και ομολόγων βραχυπρόθεσμα, η πλειονότητα των διαχειριστών κεφαλαίων δήλωσε ότι είναι απίθανη.

Οι διεθνείς οίκοι δηλώνουν θετικοί για την πορεία των μετοχών στο επόμενο τρίμηνο, παρά τις ανησυχίες που έχει προκαλέσει η νέα μετάλλαξη Δέλτα, η οποία ενίσχυσε τη νευρικότητα στις αγορές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here