Ανοδικές τάσεις εξακολουθούν να επικρατούν στην αγορά φυσικού αερίου, εν μέσω προγραμματισμένων απεργιών στη Νορβηγία που αποτελούν απειλή για την προσφορά, σύμφωνα με το Bloomberg.

Όπως μεταδίδει το οικονομικό πρακτορείο, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αυξήθηκαν έως και 2,7% τη Δευτέρα έχοντας ήδη συμπληρώσει τρεις εβδομάδες ανόδου. Περίπου το 13% των ημερήσιων εξαγωγών φυσικού αερίου της Νορβηγίας κινδυνεύει εν μέσω σχεδίων για μια επικείμενη απεργίας στους διαχειριστές, προειδοποίησε το λόμπι πετρελαίου και φυσικού αερίου της χώρας το Σαββατοκύριακο.

Εν μέσω αυτών των εξελίξεων, ο κίνδυνος ελλείψεων διογκώνεται, με αποτέλεσμα η Ευρώπη να κινδυνεύει να μη γεμίσει εγκαίρως τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης για τον χειμώνα. Εξάλλου, ήδη οι ροές από τη Ρωσία είναι χαμηλότερες, ενώ η κατάσταση επιδεινώνεται από την παρατεταμένη διακοπή λειτουργίας σε μια βασική εξαγωγική εγκατάσταση στις ΗΠΑ.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου στην Ολλανδία, το ευρωπαϊκό σημείο αναφοράς, ήταν 0,8% υψηλότερα στα 149 ευρώ ανά μεγαβατώρα στο Άμστερνταμ. Οι τιμές αυξήθηκαν 54% τον περασμένο μήνα.

Η Ρωσία μείωσε τις αποστολές μέσω του μεγαλύτερου αγωγού Nord Stream κατά 60% και ο αγωγός θα κλείσει την επόμενη εβδομάδα για συντήρηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here