Ανοδικά συσσωρεύεται το ΧΑ πέριξ των 900 μονάδων αναζητώντας τον καταλύτη που θα οδηγήσει σε ανοδική διάσπαση με τους αναλυτές να έχουν εντοπίσει αρκετές φορές τελευταία τις δυνατότητες και το σενάριο ανάπτυξης που διαθέτει η εγχώρια αγορά.

Στο μεταξύ μεσολάβησαν οι πυρκαγιές η θερινή ραστώνη και η ανησυχία για της συνέχεια της πανδημίας, οι οποίες έχουν επιμηκύνει την περίοδο της συσσώρευσης.

Σήμερα οι μετοχές των ΔΕΗ, ΕΛΧΑ, Βιοχάλκο, Alpha Bank, Motor Oil, OTE, Mytilineos και Εθνικής Τράπεζας, έσυραν ανοδικά την αγορά, με τη Wall Street να ξεκινά επίσης θετικά,  καθώς οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή σημαντικής εκδήλωσης στο Jackson Hole όπου παραδοσιακά η Fed δίνει στίγμα για την πολιτική της και οι επενδυτές, περιμένουν να δουν αν θα προχωρήσει ταχύτερα σε μετριασμό των μέτρων νομισματικής χαλάρωσης.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή. Στο μεταξύ Στην αγορά κρυπτονομισμάτων, για πρώτη φορά από το Μάιο το bitcoin έσπασε το φράγμα των 50.000 δολαρίων και το κλίμα θερμαίνεται από την ανακοίνωση της Paypal ότι από αυτή την εβδομάδα θα επιτρέπει στους χρήστες του Ηνωμένου Βασιλείου να κάνουν trading κρυπτονομισμάτων. Τα crypto αντιδρούν ανοδδικά γενικώς.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό κερδίζει 4% και φτάνει στα $64,68 ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με ίδια κίνηση βρίσκεται στα $67,77.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here