Μερίδιο 15% της Philips έναντι 2,6 δισ. ευρώ εξαγόρασε η ολλανδική εταιρεία Exor NV που ελέγχεται από την οικογένεια Ανιέλι. Μετά από αυτή τη συμφωνία, η Exor γίνεται ο μεγαλύτερος μέτοχος της Philips η οποία βρίσκεται στα τελευταία στάδια μιας τεράστιας ανάκλησης προϊόντος που έχει ρίξει τη τιμή της μετοχής κατά δύο τρίτα.

Οι μετοχές της Philips σημείωσαν άνοδο 5,1% στα 19,43 ευρώ σήμερα, ενώ οι μετοχές της Exor υποχώρησαν 0,5% στα 81,06 ευρώ.

Σύμφωνα με συμφωνία με τη Philips, η Exor θα λάβει θέση στο εποπτικό συμβούλιο της εταιρείας και ενδέχεται αργότερα να επεκτείνει το μερίδιό της στο 20%.

Η Exor ανήκει κατά πλειοψηφία στον Giovanni Agnelli της πλουσιότερης οικογένειας της Ιταλίας σύμφωνα με το Forbes. “Η σημαντική επένδυση της Exor υπογραμμίζει την εμπιστοσύνη της στη μετατροπή της Philips σε εταιρεία τεχνολογίας υγειονομικής περίθαλψης και τις δυνατότητες ανάπτυξης της”, δήλωσε η πρόεδρος της Philips, Feike Sijbesma.

Οι αναλυτές της ING ανέφεραν σε έκθεσή τους ότι οι επενδύσεις της Exor επί του παρόντος επικεντρώνονται σε εισηγμένες εταιρείες επειδή είναι “πιο ενδιαφέρουσες από την άποψη της αποτίμησης” από τις ιδιωτικές αγορές, όπου οι αξίες δεν έχουν ακόμη ανταποκριθεί στην “πραγματικότητα”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here