Η Navios Maritime Partners, ναυτιλιακή συμφερόντων της Αγγελικής Φράγκου έδωσε παραγγελία για έως και τέσσερα νεότευκτα containerships στη Νότια Κορέα, ανταποκρινόμενη στις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες για μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων.

Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εταιρεία, η οποία έχει στοχεύσει ως επί το πλείστον έργα νέας ναυπήγησης δεξαμενόπλοιων aframax/LR2 ήδη από πέρυσι, έχει συνάψει συμβόλαιο με την HJ Shipbuilding & Construction για δύο πλοία 7.900 teu αξίας περίπου 110 εκατομμυρίων δολαρίων το καθένα.

Και τα δύο πλοία διαθέτουν τα υψηλότερα οικολογικά πρότυπα σύμφωνα με τη στρατηγική της εταιρείας για την απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα και είναι εξοπλισμένα με scrubbers, δήλωσε η Navios Partners.

Το ναυπηγείο, παλαιότερα γνωστό ως Hanjin Heavy Industries & Construction, ανέφερε ότι η συμφωνία συνοδεύεται από επιλογές για ένα επιπλέον ζευγάρι, δυνητικά ανεβάζοντας την αξία του συμβολαίου σε 600 δις KRW. Η Navios Partners διαχειρίζεται περισσότερα από 170 πλοία, εκ των οποίων σχεδόν τα 40 είναι boxships. Οι πιο πρόσφατες νέες κατασκευές θα είναι έτοιμες για χρήση μεθανόλης και θα παραδοθούν το 2026.