H νέα οικονομική κρίση, η πληθωριστική έκρηξη, οι γεωπολιτικές εντάσεις και τα προβλήματα στο διεθνές εμπόριο δημιούργησαν μια νέα βάση για τη εμφάνιση νέων κόκκινων δανείων και ανοιγμάτων.

Η “βιομηχανία των NPL” αντιμετωπίζει νέες προκλήσεις.

  • H Ethos Media Group διοργανώνει ένα ακόμη σημαντικό συνέδριο για το θέμα, το 4o ΝPL Summit στις 17 Μαϊου.

Είναι όμως χαρακτηριστικό ότι η σχετική συζήτηση έχει ήδη ξεκινήσει στο πρόσφατα φόρουμ τον Δελφών.

Η αυλαία άνοιξε με το θέμα «Debt & Deleveraging: Economic Consequences and the Day After».

Ο κ. Ορέστης Ομράν, Head of Greece της DLA Piper, συντόνισε το πάνελ με τους κκ Νίκο Βαρδαραμάτο, CEO της Quant, Γιώργο Γεωργακόπουλο, Managing Director Greece της Intrum, Αρτέμη Θεοδωρίδη, Executive Chairman της Cepal Hellas, Απόστολο Γκουτζίνη, Partner της Milbank και Άνθιμο Θωμόπουλο, Founder & CEO της Hellenic Finance, για την ανταλλαγή απόψεων σε καίρια θέματα του χρέους και της απομόχλευσης.

Σε αυτό το πλαίσιο, και αναφορικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Servicers σε μία πλέον κατασταλαγμένη αγορά, ο κ. Βαρδαραμάτος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι

  • «η κατάσταση είναι αρκετά αμφίρροπη, λαμβάνοντας υπόψη αφενός την ενεργειακή κρίση και αφετέρου τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ταυτόχρονα, έχουμε να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση στο νομικό κομμάτι, καθώς και τη σημαντική συσσώρευση πλειστηριασμών. Πλέον, αυτό που απομένει να δούμε είναι αν το σύστημα θα αποδειχθεί επαρκές μετά το τέλος της πανδημίας».

Με αμείωτο ενδιαφέρον παρακολούθησε το κοινό τη συζήτηση στους Δελφούς, με θέμα «Greek Tech Innovation: Real Solutions for Real Problems», η οποία εστίασε στις εξελίξεις της Τεχνολογίας και τους τρόπους που μπορούν να αποτελέσουν μια πρακτική λύση σε προβλήματα της καθημερινότητας.

Τη συζήτηση συντόνισε ο κ. Τάσος Οικονόμου, Digital News Director της ERT, μαζί με τους κ.κ. Terry Franklin, Executive Vice President της QUALCO, Δημήτρη Τσεσμετζόγλου Group CEO της Howden Matrix, Γιώργο Καλογερόπουλο, Group COO της doValue, και Νόντα Πασχαλίδη, CEO της Neurosoft, να δίνουν τη δική τους φωνή σε ένα από τα επίκαιρα ζητήματα της εποχής μας.

Ο κ. Franklin, ανέπτυξε τη θέση του αναφορικά με τον ρόλο της Τεχνολογίας στις μέρες μας, δηλώνοντας ότι

Terry Franklin, Executive Vice President της QUALCO,
  • «η τεχνολογία αποσκοπεί στην ουσιαστική ενδυνάμωση των κοινωνιών και οικονομιών. Τα τελευταία χρόνια οι επιχειρήσεις προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την εκτόξευση των Data, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη και βιωσιμότητά τους. Τεχνολογίες όπως το ‘Machine Learning’  έχουν αλλάξει άρδην, τόσο στον τρόπο που ζούμε, όσο και στον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων».

Στη συνέχεια της ομιλίας του, αναφερόμενος στους τρόπους ανάπτυξης σε παγκόσμια κλίμακα, ο κ. Franklin πρόσθεσε ότι

  • «το ‘κλειδί’ της επιτυχίας είναι να επενδύουμε χρόνο με τον πελάτη, να αξιολογούμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει και να εντοπίζουμε την κατάλληλη λύση για τις ανάγκες του».

To θέμα όσον αφορά το “Private Investments in Research: A Rapidly Evolving Landscape”, με τον κ. Γιώργο Νούνεση, Director and Chairman of the Board του NCSR “Demokritos”, δε θα μπορούσε να λείπει από το Συνέδριο.  Στη συζήτηση έλαβαν μέρος οι κκ Ιωάννης Γκικόπουλος, Chief Innovation Officer & Head AI & Analytics του Ομίλου Qualco, ο Μιχάλης Βαφόπουλος, Founder & CEO της Linked Business SA-μέλος του Ομίλου Qualco, τον Ιωάννη Καλτσά, Head of Division της European Investment Bank και τον Δημήτρη Αγκελάκη, Founder & Chief Scientist της AngelQ Quantum Computing, να μοιράζονται απόψεις και εμπειρίες.

 

Η τοποθέτηση του κ. Γκικόπουλου αφορούσε τα Data τα οποία αποτελούν κομβικό τμήμα της καθημερινότητάς μας. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην καταλυτική επίδραση του Covid-19 ως προς τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τις νέες τεχνολογίες.

 

Στη συνέχεια, ο ίδιος τόνισε πως

  • «στόχος είναι να γεφυρώσουμε το χάσμα μεταξύ της ακαδημαϊκής κοινότητας και της πραγματικής ζωής, δημιουργώντας παράλληλα αξία με έναν ξεκάθαρο και βιώσιμο τρόπο.
  • Προκειμένου να πετύχουμε τον στόχο αυτό, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία ως κινητήρια δύναμη, ώστε μια εταιρεία ή και μια μονάδα παραγωγής, να έχουν τη δυνατότητα να αναπτυχθούν μέσω της διαχείρισης των Data.
  • Παράλληλα, οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε την τεχνολογία ως πολλαπλασιαστή ανθρώπινου κεφαλαίου, αλλά και ως μέσο μεγιστοποίησης της απόδοσης των επενδύσεων».

 

Την δική του τοποθέτηση έδωσε  και ο κ. Βαφόπουλος, ο οποίος δήλωσε:

  • «Η συμμετοχή σε ένα οικοσύστημα καινοτομίας αποτελεί τον απόλυτο καταλύτη. Η πραγματική ουσία του θέματος έγκειται στο να είσαι ένα ενεργό μέλος, που πρωτίστως σκέφτεται τρόπους να συνεισφέρει και σε δευτερεύον στάδιο, πώς να επωφεληθεί μέσα από αυτό. Αυτός ο τρόπος σκέψης, διέπει ξεκάθαρα το Ερευνητικό Κέντρο ‘Δημόκριτος’».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here