Την επόμενη μέρα του Πόρτο Καρράς επεξεργάζεται αυτή την περίοδο ο όμιλος του Ιβαν Σαββίδη, στο σχεδιασμό του οποίου είναι να μετατρέψει το ιστορικό συγκρότημα της Χαλκιδικής σε έναν υπεπολυτελή προορισμό έως το 2025.

H Belterra Investments του Ιβάν Σαββίδη, στην οποία έχει περιέλθει το Πόρτο Καρράς μετά την εξαγορά του από τον όμιλο Στέγγου, θέλει να επανασχεδιάσει το συγκρότημα,  το οποίο θα επαναλειτουργήσει φέτος -εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες της πανδημίας- από τις 29 Απριλίου.

  • Στόχος είναι να δημιουργηθεί «ένας κορυφαίος πολυτελής τουριστικός προορισμός στη Μεσόγειο που θα περιλαμβάνει μαρίνα, καζίνο, οινοποιείο, σπα, γκολφ, και αθλητικές δραστηριότητες υψηλού επιπέδου έως το 2025» στο συγκρότημα, που εκτείνεται σε 17.000 στρέμματα στη Χαλκιδική.

Για την επαναλειτουργία φέτος, η Belterra Investments έχει προχωρήσει σε αποκατάσταση των φθορών στο συγκρότημα και ‘’lifting’’ στους περιβάλλοντες χώρους.

Κατά τις πληροφορίες, το συγκρότημα θα παραμείνει ως έχει- με τις παρεμβάσεις δηλαδή που γίνονται εν όψει του ανοίγματος στις 29 Απριλίου τόσο για τη σεζόν του 2021 όσο και αυτή του 2022.

  • Παράλληλα, θα ‘’τρέξουν’’ οι διαδικασίες (π.χ. για το σχεδιασμό, την επιλογή μελετητών, συνεργατών κ.α.) για το νέο επενδυτικό πλάνο έως το 2025 ενώ είναι ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με ξένη αλυσίδα, έχοντας σε πρώτο πλάνο και τις εγκαταστάσεις του γκόλφ.

Εν τω μεταξύ, σε αναστολή λειτουργίας έως τις 20 Απριλίου παραμένει λόγω της πανδημίας και το εμβληματικό Makedonia Palace στη Θεσσαλονίκη, το οποίο βρίσκεται υπό τη διαχείριση του ομίλου Σαββίδη. Η διοίκηση θα επανεξετάσει τη λειτουργία του 5άστερου συγκροτήματος στο τελευταίο δεκαήμερο του μήνα, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here