Την επανέναρξη της διαδικασίας πώλησης του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν αποφάσισε πάλι η διοίκηση της Τρ. Πειραιώς . Όλα ξεκινούν με την προκήρυξη νέου διαγωνισμού.

Στην οικονομική έκθεση της διοίκησης για τα μεγέθη του α’ εξαμήνου 2019 αναφέρεται σαφώς ότι:

  • «Η τράπεζα Πειραιώς παραμένει δεσμευμένη στο στρατηγικό της σχέδιο για τη διάθεση της εταιρείας ΗΜΙΘΕΑ (η οποία ελέγχει το Ερρίκος Ντυνάν και είναι 100% θυγατρική της ΠΕΙΡΑΙΩΣ) και θεωρεί ότι η πώληση είναι πολύ πιθανή, δεδομένου ότι προετοιμάζεται για την επανέναρξη της διαδικασίας πώλησης το β’ εξάμηνο του 2019. Επομένως αναμένεται ότι η πώληση θα ολοκληρωθεί ενός 12 μηνών».

Εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο, η Τράπεζα Πειραιώς είχε ανακοινώσει -τον Αύγουστο του 2018– ότι ολοκληρώθηκε η α’ φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση του 100% των μετοχών της θυγατρικής της εταιρείας ΗΜΙΘΕΑ ΑΕ με την εμπρόθεσμη υποβολή ικανοποιητικού αριθμού μη δεσμευτικών προσφορών, από ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Στη συνέχεια η τράπεζα αξιολόγησε τις προσφορές και πέρασε στη β’ φάση της διαδικασίας τον Οκτώβριο του 2018.

Από τότε η διαδικασία παρέμενε «παγωμένη» καθώς η προηγούμενη κυβέρνηση επεδίωκε το ΝΤΥΝΑΝ να περάσει έμμεσα στο Ελληνικό Δημόσιο στα πρότυπα του Ωνασείου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here