Συνεχείς ανατροπές στα δεδομένα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας, φέρνουν οι ανακοινώσεις που πραγματοποιούνται πλέον σχεδόν σε καθημερινή βάση και αφορούν σειρά από μέτρα και απαγορεύσεις, που υπαγορεύει η πορεία της πανδημίας.

Το γεγονός αυτό έχει ακυρώσει και τους πλέον στοιχειώδεις προϋπολογισμούς, με τις τελευταίες εκτιμήσεις να φέρουν το συνολικό ποσό που θα δηλώσουμε φέτος ως φορολογούμενοι, να είναι χαμηλότερο, ακόμη, και των 70 δισ. ευρώ. Εάν όντως επιβεβαιωθούν αυτές οι δυσοίωνες εκτιμήσεις θα πρόκειται για το χαμηλότερο “δηλωθέν εισόδημα” από την περίοδο της εισόδου της χώρας μας στην ευρωζώνη. Δηλαδή μία 20ετία πίσω, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει ευρύτερα για την πραγματική οικονομία, την επιχειρηματικότητα, την κοινωνία.

Στο περιβάλλον αυτό, το χρηματιστήριο βρίσκεται σε μια παρατεταμένη εσωστρεφή αναμονή, ενώ το περιθώριο 3+3 μηνών που φαίνεται να δίνουν οι θεσμοί στην ελληνική πλευρά, όσον αφορά στην προστασία δανειοληπτών από τους πλειστηριασμούς, αναστατώνει funds και servicers.

……………………..

Πηγή: ΧΡΗΜΑ WEEK, 09/02/2021

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here