Έπρεπε να περάσουν 7 συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις για τις τράπεζες, να χάσει σωρευτικά ένα –15% ο κλάδος σε αυτό το αρνητικό σερί για να δοθούν ανάσες.
   Την 8η συνεδρίαση, την χθεσινή της Τρίτης, με αφορμή και τον μίνι- ανασχηματισμό της κυβέρνησης εδέησε να αντιδράσει ο κλάδος από τα επίπεδα των 300 μονάδων.
   Με 7,16% ο κλαδικός δείκτης και επί μέρους για τις μετοχές της Εθνικής στα 1,19 ευρώ (7,01%), της AlphaBank στα 0,5492 (7,90%), της Eurobank στα 0,372 (6,29%) και της Πειραιώς στα 1,245 (8,26%).
   Πλέον οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους, στην ετυμηγορία του MSCI για την βαρύτητα μετοχών και δεικτών, την προσεχή Τετάρτη (12/8). Εάν δεν μειωθεί περαιτέρω για τις τραπεζικές μετοχές, όπως πρόσφατα είχε προεξοφληθεί, τότε, δεν αποκλείεται να υπάρξει μικρής διάρκειας συνέχεια στην αντίδραση του κλάδου.
    Επίσης η προσοχή στρέφεται στην ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων, της Πειραιώς χθες, της Εθνικής αύριο για να διαμορφωθεί πιο σαφής εικόνα για την κατάσταση των ομίλων του κλάδου.
    Οσον αφορά στον κλαδικό δείκτη, το χθεσινό +7,16% είναι η μεγαλύτερη θετική μεταβολή από την συνεδρίαση της 16ης Ιουνίου, όταν είχε γράψει ένα +7,22% εκείνη τη μέρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here