Μπορεί η πανδημία να έχει μονοπωλήσει τις καθημερινές κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες, η κλιματική αλλαγή και αυξανόμενες φυσικές καταστροφές καραδοκούν. Το παραδέχονται παγκόσμιες οντότητες, ασφαλιστικοί – αντασφαλιστικοί οργανισμοί οι οποίοι έχουν να αντιμετωπίσουν πληθώρα καταστροφών ανά τον κόσμο.

του Βάιου Κρόκου

Και ενώ βρισκόμαστε στα μέσα του φετινού καλοκαιριού, που δεν έχει πολύ μεγάλα άσχημα γεγονότα, η εικόνα από το μέτωπο της ασφάλισης περιουσίας – κατοικίας στη χώρα μας δεν έχει αλλάξει. Στην Ελλάδα παραμένουμε ανασφάλιστοι. Αρκετά μακρία δηλαδή από τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους και το τι ισχύει στην υπόλοιπη Γηραιά Ήπειρο.

Την ώρα, δηλαδή, που η συχνότητα και η σφοδρότητα των εν λόγω συμβάντων αυξάνεται, μόλις το 15% είναι ασφαλισμένα για σεισμούς, πλημμύρες, πυρκαγιές κλπ

Μόλις χθες, δημοσιεύτηκαν στοιχεία από την τελευταία μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε Κορινθία και Δυτική Αττική τον Μάιο. Τα νούμερα απογοητευτικά, καθώς ανασφάλιστη ήταν η πλειοψηφία των κατοικιών. Η φωτιά που ξεκίνησε από το Σχίνο Κορινθίας έκαψε περισσότερα από 55.000 στρέμματα και προκάλεσε ζημιές σε 373 κατοικίες εκ των οποίων μόνο οι 20 είχαν ασφαλιστική κάλυψη.

Περισσότερα στο insuranceworld.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here