Η αύξηση που παρουσίασαν οι γερμανικές εξαγωγές τον Δεκέμβριο λειτουργεί καθυσυχαστικά για την οικονομία της χώρας αλλά και ως προς το αρνητικό κλίμα που διαμόρφωσε η καθοδική αναθεώρηση των προβλέψεων της Κομισιόν για την ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας.

Ειδικότερα, οι γερμανικές εξαγωγές αυξήθηκαν 1,5% σε μηνιαία βάση, ενώ οι εισαγωγές σημείωσαν μικρότερη άνοδο 1,2%, όπως ανακοίνωσε σήμερα η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Η άνοδος των γερμανικών εξαγωγών ακολουθεί ένα μπαράζ απογοητευτικών οικονομικών στοιχείων τις τελευταίες εβδομάδες αλλά και την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής χθες ότι αναθεώρησε τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη του γερμανικού ΑΕΠ στο 1,1% το 2019 από 1,8% προηγουμένως.

Σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2017 οι εξαγωγές σε κράτη μέλη της Ε.Ε. υποχώρησαν 4,6%. Οι εξαγωγές στην Ευρωζώνη υποχώρησαν 4,1%, ενώ εκτός της Ευρωζώνης σημείωσαν βουτιά 5,5%.

Το προσαρμοσμένο εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας διαμορφώθηκε σε 19,40 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που περίμεναν να διαμορφωθεί σε 18,5 δισ. ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here