γράφει ο Βαγγέλης Τσάπας

Ο όγκος συναλλαγών κρυπτονομισμάτων έχει αυξηθεί αλματωδώς σε πολλά χρηματιστήρια στην Ινδία παρά την πανδημία και την οικονομική κρίση.

Η αγορά bitcoin Peer-to-peer ( P2P ) Paxful ανακοίνωσε την Πέμπτη την πρωτοποριακή της απόδοση στην Ινδία.

Από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο, η Paxful ανέφερε αύξηση 883% στον όγκο συναλλαγών του bitcoin κατά την ίδια περίοδο πέρυσι, από περίπου 2,2 εκατομμύρια $ σε 22,1 εκατομμύρια $.

Τον Μάιο, ο όγκος συναλλαγών bitcoin στην πλατφόρμα ήταν 6,2 εκατομμύρια δολάρια, αύξηση 41% και οι εγγραφές νέων χρηστών αυξήθηκαν κατά 12% για το μήνα. Σε μηνιαίο μέσο όρο, οι εγγραφές νέων χρηστών αυξήθηκαν κατά 28%.

  • Η παγκόσμια ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων Okex αποκάλυψε ότι οι επισκέψεις της από την Ινδία αυξήθηκαν στο 545,56%, ενώ οι νέοι εγγεγραμμένοι χρήστες από την Ινδία αυξήθηκαν κατά 4,100% κατά την ίδια περίοδο.

Η ανάπτυξη αυτή τροφοδοτήθηκε από το ανώτατο δικαστήριο της χώρας που αναίρεσε την τραπεζική απαγόρευση από την κεντρική τράπεζα, την Reserve Bank of India (RBI), τον Μάρτιο.

Οι Wazirx και Unocoin δήλωσαν πρόσφατα ότι ο όγκος συναλλαγών τους αυξήθηκε 10 φορές .

Η Zebpay σημείωσε επίσης σημαντική αύξηση του όγκου συναλλαγών και των νέων χρηστών κατά τη διάρκεια του κλειδώματος. Εν τω μεταξύ, νέα κρυπτογραφικά χρηματιστήρια ξεκινούν στην Ινδία, ενώ τα παγκόσμια χρηματιστήρια επεκτείνονται στη χώρα και οι επενδυτές επιχειρηματικών κεφαλαίων επενδύουν περισσότερο σε ινδικές κρυπτογράφηση.

Μεγάλη δυνατότητα για την ινδική βιομηχανία κρυπτογράφησης

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Paxful αναφέρει λεπτομερώς ότι

  • «βλέπει την Ινδία ως κέντρο καινοτομίας και είναι ενθουσιασμένη που βλέπει την ανάπτυξη και τη συμβολή των Ινδιάνων στη βιομηχανία».

Η πλατφόρμα, η οποία επέκτεινε πρόσφατα τις δραστηριότητές της στην Ινδία, στοχεύει στη χρήση κρυπτονομισμάτων για επέκταση της οικονομικής ένταξης και της δημοσιονομικής ανεξαρτησίας μιας νέας γενιάς Ινδών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Paxful, Ray Youssef, σχολίασε:

  • Η ινδική αγορά έχει μεγάλες δυνατότητες και σημασία για το μέλλον της κρυπτοοικονομίας. Οι άνθρωποι στην Ινδία στοιχηματίζουν μεγάλα στο bitcoin παρουσιάζοντας μια ευκαιρία για μεγαλύτερες οικονομικές αποδόσεις.

Οι προσπάθειές που κάνουν για να έρθει η κρυπτογράφηση στις μάζες σε ολόκληρο το έθνος ώστε να εξαλειφθεί η φτώχεια, να ενισχυθεί η οικονομία και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας μετά το covid-19, είναι ιδιαίτερα έντονες.

Ο κλάδος της ινδικής κρυπτογράφησης ευδοκιμεί παρά την κρίση covid-19 και τις σοβαρές οικονομικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Subhash Chandra Garg είπε πρόσφατα ότι αναμένει ότι η οικονομία της Ινδίας θα συρρικνωθεί κατά 10% φέτος.

Ο παγκόσμιος οργανισμός αξιολόγησης και έρευνας CRISIL δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η χειρότερη ύφεση της Ινδίας είναι εδώ, σε συνδυασμό με την πρόβλεψη της Goldman Sachs ότι η τρέχουσα ύφεση είναι η χειρότερη της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here