«Θεμελιακός εγγυητής της παγκόσμιας ναυτιλίας, παραμένει η ναυτιλία μας με τα 5.500 πλοία, η ηγέτιδα ναυτιλία των Ελλήνων. Θεματοφύλακας της, η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών», τόνισε η Μελίνα Τραυλού στην ομιλία της στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΕΕ.

Η πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών «η κυριαρχία μας στις θάλασσες είναι αναμφισβήτητη. Όπως αναμφισβήτητη είναι η ιστορική προσαρμοστικότητα μας σε κάθε νέα τάξη πραγμάτων. Που για εμένα, οφείλεται στην ενότητα, στην ατομική και συλλογική δυναμική μας και, βέβαια, στην μακροχρόνια τεχνογνωσία μας».

Εκανε αναφορά στη σημασία της ναυτιλίας για την Ελλάδα. Όπως είπε «η ναυτιλία μας είναι το παγκόσμιο σύμβολο εθνικής υπερηφάνειας μας. Είναι ένα εθνικό, υπερκομματικό κεφάλαιο, στρατηγικής σημασίας, με καταγεγραμμένα οφέλη για την οικονομία της πατρίδας μας. Κι εδώ τα νούμερα μιλούν από μόνα τους. 20 δισεκατομμύρια ευρώ είναι τα έσοδα της χώρας μας από το ναυτιλιακό συνάλλαγμα το 2022 και εκατοντάδες χιλιάδες οι θέσεις εργασίας, που προέρχονται από τις επενδύσεις μας, τόσο στην ναυτιλία, όσο και σε άλλους κλάδους της εθνικής οικονομίας».

«Η ελληνική ναυτιλία είναι προσηλωμένη στο στόχο της πράσινης ναυτιλίας», σημείωσε «θέτοντας, όμως, δύο αδιαπραγμάτευτες παραμέτρους:

Πρώτον, απαιτείται η συνέργεια όλων των εμπλεκόμενων μερών στην αλυσίδα της ναυτιλιακής δραστηριότητας, όπως οι παραγωγοί ενέργειας, οι κατασκευαστές μηχανών, τα ναυπηγεία. Και δεύτερον, και πάνω από όλα, απαιτείται η εγγύηση της ασφάλειας των ναυτικών και των πλοίων. Το μήνυμά μας είναι σαφές, Safety First. Μια παράμετρο που εμείς τοποθετήσαμε στην παγκόσμια ατζέντα, αφού κανείς δεν ακουμπούσε αυτό το ζωτικό θέμα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here