Οι επενδυτές έχουν επιστρέψει από την αργία του Memorial Day, η οποία σηματοδοτεί την ανεπίσημη έναρξη της θερινής περιόδου, με μια διάθεση ρευστοποιήσεων.

Αυτό καθώς οι εμπορικές εντάσεις έχουν παγώσει μετά και τα φρέσκα σχόλια του Προέδρου Trump που έδειξαν να προσφέρουν ήπια ενθάρρυνση για την πορεία εξέλιξης των εμπορικών διαπραγματεύσεων. Μιλώντας από την Ιαπωνία, ο Trump είπε πως αναμένει μια συμφωνία «κάποια στιγμή στο μέλλον».

Αυτό βέβαια είναι αρκετά αόριστο για τις αγορές που εναποθέτουν ολοένα περισσότερο τις ελπίδες τους σε μια συμφωνία κατά τη σύνοδο της G20 τον Ιούνιο, όπου θα συναντηθεί ο Trump με τον Κινέζο Πρόεδρο Xi Jinping.

Οι επενδυτές ίσως θελήσουν να βρουν κάτι να στρέψουν την προσοχή τους μέχρι τότε, κι αυτό μπορεί να είναι το bitcoin. Μαζί με το θεμρόμετρο της Νέας Υόρκης, ανεβαίνει κι αυτό του κρυπτονομίσματος.

Την Κυριακή άγγιξε τα 9.000 δολάρια, ένα επίπεδο που δεν είχε καταγραφεί ξανά φέτος.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής αναλυτή του Think Markets, Naeem Aslam, τα σημάδια δείχνουν προς ένα φρέσκο ράλι για το bitcoin.

«Εάν δεν είστε ήδη έτοιμοι, τότε ετοιμαστείτε, γιατί η τιμή του bitcoin πρόκειται να ξεπεράσει τα 10.000 δολάρια, ανακτώντας το ήμισυ των απωλειών της από το ιστορικό υψηλό, σε μια πραγματικά αμήχανη στιγμή για όλους όσους έχουν προβλέψει ότι το νόμισμα δεν θα ανακάμψει ποτέ», προέβλεψε ο Aslam σε σημείωμα προς τους πελάτες του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here