Σήμερα ο Όμιλος Folli Follie θα δημοσιοποιήσει τα νέα αναθεωρημένα μεγέθη του Ισολογισμού του 2017. Τα νούμερα δεν θα προκαλέσουν ρίγη ευτυχίας και συγκίνησης.

Αντιθέτως πολλοί θα χρειαστούν τα χάπια τους.

Στα 200 εκατ. (!) αποτίμησε χθες τα Folli Follie η αγορά. Αυτή είναι η αξία σήμερα του Ομίλου Folli Follie.

Χθες είχαμε, μία και μοναδική- μέχρι νεοτέρας- επανεμφάνιση της εταιρείας στο χρηματιστηριακό ταμπλό και μάλιστα δια της πλαγίας.

Μετά την απόφαση των χρηματιστηριακών αρχών, λόγω της ακύρωσης του ΣΜΕ επί της μετοχής της εταιρείας, πραγματοποιήθηκαν χθες δεκάδες πράξεις αντιλογισμού κατόχων short θέσεων και μετόχων της υποκείμενης αγοράς.

Οι συναλλαγές έγιναν με εξωχρηματιστηριακές διαδικασίες (μέθοδος 6, over the counter) δηλαδή κάποιος που είχε μετοχές τις «αντάλλασσε» με Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης (ΣΜΕ) κ.ο.κ έχοντας ως τιμή εκκίνησης τα 4,80 ευρώ.

Όμως σε αυτά τα επίπεδα έγιναν λίγες πράξεις, οι περισσότερες άλλαξαν χέρια στα 2 €, λίγες στα 3,50 ευρώ αλλά τα μεγάλα πακέτα έγιναν στα 1,90 ευρώ. Τελευταία τιμή στην υποκείμενη αγορά πριν την αναστολή διαπραγμάτευσης στα 4,80 ευρώ, τιμές που πέρασαν αρκετά μεγάλα πακέτα στα 1,90 ευρώ. Τιμή που αντιστοιχεί σε αποτίμηση της εταιρείας κάτι παραπάνω από τα 200 εκατ. ευρώ. 

Και να σκεφτεί κάποιος, πως την τελευταία συνεδρίαση πριν την «επίθεση» του QCM η χρηματιστηριακή αξία ξεπερνούσε το 1,2 δισ. ευρώ. Για τέτοιες καταστάσεις μιλάμε…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here