Η καθημερινότητά μας έχει ταυτιστεί με έναν καλό καφέ, το δημοφιλέστερο ρόφημα ανά τον κόσμο.

Αποτελεί το σημείο εκκίνησης της μέρας μας στο σπίτι, τον εργασιακό χώρο, στις διακοπές μας.

Μία κούπα καφέ μας συντροφεύει στο γραφείο, στον καναπέ μας, στα ταξίδια μας.

Κι αν οι πολλοί τυχόν παρασύρονται από τους γοργούς εργασιακούς ρυθμούς αφήνοντας, σε δεύτερο πλάνο, θέματα sustainability, οι περισσότεροι όταν μπαίνουν σε ένα πιο χαλαρό, ταξιδιωτικό mood, αποζητούν την μέγιστη γευστική εμπειρία, με βιώσιμη προοπτική, όπου κι αν βρίσκονται. Ο οργανικός καφές προτιμάται από τους λάτρεις του καφέ που συνεχώς ψάχνουν νέες γεύσεις, επιβεβαιώνοντας την αυξανόμενη αυτή καταναλωτική τάση.

Σε έναν πλανήτη που όλα αλλάζουν, η ευαισθητοποίηση και η υπευθυνότητα εμποτίζεται στη φιλοσοφία και την κουλτούρα του ανθρώπου για μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματός του. 

Έτσι, πολλοί ταξιδιώτες στηρίζουν και “αγκαλιάζουν” τις προσπάθειες των ξενοδοχείων να υιοθετήσουν πιο βιώσιμες πρακτικές σε αυτόν τον τομέα. Aυξάνονται οι επιλογές ξενοδοχείων που έχουν ασπαστεί μια βιώσιμη, eco friendly φιλοσοφία, με τα στοιχεία να επιβεβαιώνουν ότι τα green ή eco hotels φαίνεται να είναι το αυτονόητο μέλλον στον χώρο της φιλοξενίας.

Οι hoteliers είναι πεποισμένοι ότι μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες, χωρίς να αγνοούν το περιβάλλον, υιοθετώντας κάποιες βασικές περιβαλλοντικές αρχές, που κινούνται πάνω σε τρεις άξονες: του πλανήτη, των ανθρώπων και της οικονομίας.

Η Nespresso Professional με μία ευρεία γκάμα επιλογών συνδράμει στην προσπάθεια κουλτούρας των “πράσινων” ξενοδοχειακών μονάδων που σέβονται τον επισκέπτη και τις ανάγκες του, καθώς η βιωσιμότητα βρίσκεται στην καρδιά της εταιρικής φιλοσοφίας της, από την παραγωγή του καφέ και τον σχεδιασμό των επαγγελματικών μηχανών, μέχρι τις παρεχόμενες υπηρεσίες, όπως η ανακύκλωση του αλουμινίου των καψουλών και η κομποστοποίηση του καφέ.

Ο καφές μπορεί να αποτελέσει την κινητήριο δύναμη για τις κοινότητες και την ύπαιθρο, επιδρώντας θετικά στους στόχους για τη βιωσιμότητα: βιώσιμος τρόπος παραγωγής καφέ και ουδέτερο ανθρακικό αποτύπωμα σε όλες τις λειτουργίες.

Nespresso Professional: δημιουργΩντας πιο «πρΑσινα» ξενοδοχεΙα 

Και τι εννοούμε; 

Ο νέος οργανικός καφές, o πιστοποιημένος Peru Organic, βρίσκεται στη διάθεσή σας από την Nespresso Professional, έναν sustainable προμηθευτή.

Μικροκαλλιεργητές από το Περού, στη μακρινή οροσειρά των Άνδεων, φροντίζουν για τους καλύτερους οργανικούς κόκκους.

Το αποτέλεσμα; Πρόκειται για έναν καφέ 100% Arabica με νότες φρούτων και ψημένων δημητριακών που προσφέρει μία αξέχαστη γευστική εμπειρία που θα σας συναρπάσει.

H στροφή των καταναλωτών στον οργανικό καφέ επιβραβεύεται με τον -εξαιρετικής ποιότητας- οργανικό καφέ Peru Organic.

 

 

Από την ώρα που θα ξεκινήσει αυτό το μοναδικό ταξίδι γεύσης και ο καταναλωτής δοκιμάσει έναν μοναδικό οργανικό καφέ, μεσολαβεί ένα στάδιο, απόλυτα απαραίτητο, μία διαδικασία αν θέλετε που θα κάνει την… διαφορά.

Η στιγμή της εκχύλισης είναι ιδιαίτερα σημαντική και πρέπει να γίνει με την κατάλληλη επαγγελματική μηχανή, με βιώσιμη συνείδηση. Αδιαμφισβήτητα οι επαγγελματικές μηχανές Nespresso Professional φέρουν υψηλή ενεργειακή απόδοση με ελάχιστο χρόνο αναμονής και αυτόματη λειτουργία απενεργοποίησης.

Κανένας κόκκος δεν πάει χαμένος. Η κάθε μηχανή είναι εξοπλισμένη με ένα αποκλειστικό σύστημα εκχύλισης που χρησιμοποιεί την ακριβή ποσότητα καφέ, νερού, για μία κούπα καφέ που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους, χωρίς την ανώφελη σπατάλη πόρων.

Η πράσινη αλυσίδα συμπληρώνεται με το σύστημα ανακύκλωσης καψουλών, όπου η εταιρεία αναλαμβάνει τη συλλογή, την ανακύκλωση των χρησιμοποιημένων καψουλών, την μεταφορά στο κέντρο ανακύκλωσης της Polyeko, όπου ο καφές διαχωρίζεται από το αλουμίνιο.

Το κάθε “πράσινο” ξενοδοχείο που θα συνεργαστεί με την Nespresso Professional, αυτομάτως συμμετέχει στην εξαιρετική πρωτοβουλία για την αειφορία, μέσα από το πρόγραμμα ανακύκλωσης των χρησιμοποιημένων καψουλών.

Και ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο: Οι κάψουλες Nespresso είναι φτιαγμένες από αλουμίνιο, ένα υλικό που προστατεύει τη φρεσκάδα και τα αρώματα του καφέ από το οξυγόνο, το φως του ήλιου και την υγρασία. Το αλουμίνιο, όμως, είναι και κάτι παραπάνω. Είναι αέναα ανακυκλώσιμο.

Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη…

Όλα τα παραπάνω μπορούν να κάνουν το ξενοδοχείο σας πιο “πράσινο”, ενώ ταυτόχρονα οδηγούν σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Η Nespresso Professional είναι έτοιμη να σας βοηθήσει σε κάθε βήμα προς αυτή την πορεία, κάνοντας τα πάντα για θετικό αντίκτυπο.

Αν θέλετε κι εσείς να κάνετε το ξενοδοχείο σας πιο πράσινο με τη Nespresso Professional καλέστε στο 2106711007 ή επισκεφθείτε το www.nespresso-pro.gr. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here