Την ευκαιρία να ανακαινίσουν τα σπίτια τους, που παραμένουν κλειστά και στη συνέχεια να τα νοικιάσουν, θα έχουν σύντομα χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων μέσω του προγράμματος «Ανακαινίζω-Ενοικιάζω».

To μέτρο εντάσσεται σε μια γενικότερη δέσμη με παρεμβάσεις από την κυβέρνηση και κυρίως από τα συναρμόδια υπουργεία, το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών αλλά και το Yπουργείο Εργασίας, παρεμβάσεις οι οποίες έχουν στόχο να αυξηθεί η προσφορά ακινήτων στην αγορά, κυρίως για οικογένειες, νέους ανθρώπους, νέα ζευγάρια.

Μάλιστα στα προγράμματα στεγαστικής πολιτικής με στόχο την εξασφάλιση προσιτής και ποιοτικής στέγης σε νέους, νέα ζευγάρια και οικογένειες, αναφέρθηκε και η αρμόδια υπουργός, Σοφία Ζαχαράκη. Η κ. Ζαχαράκη τόνισε ότι άμεσα θα βγει στον αέρα και το πρόγραμμα «Ανακαινίζω-Ενοικιάζω» το οποίο θα αφορά περίπου 12.500 κατοικίες οποίες όμως θα πρέπει να πληρούν κάποιες προϋποθέσεις.

Για παράδειγμα, τα σπίτια δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερα των 100 τετραγωνικών μέτρων και θα πρέπει να βρίσκονται σε οικιστική περιοχή. Όταν λοιπόν κάποιος ιδιοκτήτης ενός τέτοιου ακινήτου θέλει να το επισκευάσει ή να το ανακαινίσει, αν μπει σε αυτό το πρόγραμμα, θα λάβει επιδότηση από το κράτος 40% επί των δαπανών που θα κάνει, για εργασίες και για υλικά.

Η ανώτατη επιδότηση είναι τα 10.000 ευρώ.

Βασική προϋπόθεση βέβαια οι εργασίες και τα υλικά να έχουν όλα αγοραστεί με κανονικά τιμολόγια, τα οποία στη συνέχεια θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά. Αποκλείεται δηλαδή, η περίπτωση κάποιος να ανακαινίσει το ακίνητό του με μαύρο χρήμα και χωρίς αποδείξεις.

Τα χαρακτηριστικά του προγράμματος προσομοιάζουν στην κοινωνική κατοικία, καθώς οι ιδιοκτήτες θα λαμβάνουν την κρατική επιχορήγηση για τις εργασίες ανακαίνισης αφότου αναρτούν ηλεκτρονικά το μισθωτήριο συμβόλαιο διάρκειας τουλάχιστον τριών ετών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ