Δημήτρης Μαλλάς

Σε ανοδική πορεία δείχνει να βρίσκεται η Schneider Electric Ελλάδας και Κύπρου με τη γνωστή εταιρεία λύσεων διαχείρισης ηλεκτρικής ενέργειας και αυτοματισμού να παρουσιάζει και το 2018 διψήφιο ποσοστό αύξησης των εσόδων της που διαμορφώθηκαν στα 65 εκατ. ευρώ.

Όπως ανέφερε ο Σπύρος Ράπτης, γενικός διευθυντής της ελληνικής θυγατρικής στο πλαίσιο του Innovation Day Athens, η αύξηση προέρχεται κυρίως από έργα που αφορούν μεγάλες κτιριακές εγκαταστάσεις που δημιουργήθηκαν μέσα στο 2018 αλλά και ξενοδοχειακές μονάδες που είτε κατασκευάσθηκαν είτε ανακαινίστηκαν. Η Schneider Electric ήταν από τους μεγάλους κερδισμένους όσον αφορά στα συγκεκριμένα έργα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την 3ηχρονιά που υπάρχει αύξηση εσόδων με τις προηγούμενες χρονιές ο κύριος λόγος αύξησης να είναι μικρότερου μεγέθους κτίρια που αναβαθμίζονταν.

Ο κ. Ράπτης ανέφερε ότι και το 2019 έχει ξεκινήσει αρκετά καλά, ενώ η εταιρεία πρόκειται να επιδιώξει να «εμπλακεί» και στο μεγάλο έργο του ΔΕΔΔΗΕ για τους έξυπνους μετρητές

Σύμφωνα με τα στελέχη της Schneider Electric, υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον από την ελληνική αγορά για τα προϊόντα και τις λύσεις της εταιρείας που προσφέρουν διασύνδεση με άλλα συστήματα και ακολουθούν την τάση του αποκαλούμενου Internet of Things. Η Schneider Electric έχει αναπτύξει την οικογένεια προϊόντων και λύσεων EcoStruxure, ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι το 45% του χαρτοφυλακίου της προσφέρει τη δυνατότητα διασύνδεσης με πιο πρόσφατο παράδειγμα τη νέα γενιά αυτόματων διακοπτών ισχύος χαμηλής τάσης Masterpact MTZ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here