Εντός Ιουλίου πρόκεται να παρουσιαστεί στη Βουλή νομοσχέδιο, το οποίο ρυθμίζει αναδυόμενες τεχνολογίες, δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «προσπαθούμε μέσα από αυτό το σχέδιο νόμου -πέρα από αυτά που συμπεριλαμβάνει ως πιο κλασικά και προφανή έργα, όπως για παράδειγμα το Εθνικό Μητρώο Διαδικασιών του Ελληνικού Δημοσίου, το MITOS- να περιλαμβάνει όλες τις διαδικασίες του ελληνικού κράτους». Όπως τόνισε ο υπουργός «μέσα σε αυτόν τον νόμο περιλαμβάνονται και ορισμοί, για παράδειγμα τι είναι το 3d printing, πώς ρυθμίζεται, ποιος αναλαμβάνει στο ελληνικό κράτος την ευθύνη ασφαλείας των σχετικών πρωτοκόλλων, σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη».

Με βάση το νέο σχέδιο νόμου υπάρχει και πρόβλεψη «να επιτραπεί για αρχή στα Ελληνικά Ταχυδρομεία να χρησιμοποιήσουν ενδεχομένως στα νησιά drones. Όπως επεσήμανε ο κ. Πιερρακάκης στα σχέδια του υπουργείου είναι από την μια πλευρά να δίνονται λύσεις στις προκλήσεις και από την άλλη «να μην έχουμε μια διαρκή καθυστέρηση σε διάφορα ζητήματα η οποία μετεξελίσσεται σε διαρκή υστέρηση. ‘Αρα πολύ σύντομα θα ορίζονται και τα “έξυπνα” συμβόλαια, το blockchain, μια σειρά από πράγματα τα οποία καλό είναι να μην περιμένουν διαρκώς αλλά να πειραματιστούμε» ανέφερε ο υπουργός στο πλαίσιο του συνεδρίου «Technology Summit: Shaping the digital transition» που διοργανώνει το Money Review.

Ο κ. Πιερρακάκης έκανε λόγο για δυο βασικές κατακτήσεις της συγκεκριμένης στρατηγικής «η πρώτη είναι η απόδειξη ότι το κράτος αλλάζει και η δεύτερη ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι σαν τις μεταμοσχεύσεις, πρέπει να μπορείς να έχεις συμβατότητα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here